ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

435

Και όμως, ανοίγουν

Στην ώρα τους θα επιστρέψουν σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου. Ο “Ηφαιστίωνας” δεν έκανε τη χάρη σε όσους επιθυμούσαν να παρατείνουν, έστω και για μια μέρα, τις διακοπές τους.

Χθες το πρωί δημιουργήθηκε μία σύγχυση στο Ηράκλειο εξαιτίας ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να εστάλη από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα σχολεία θα έμεναν κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας. Η είδηση αναπαράχθηκε, με αποτέλεσμα να πέφτουν «βροχή» τα τηλέφωνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν έστειλε καμία σχετική ανακοίνωση. Εικάζεται πως κάποιοι που ονειρεύονταν μία ακόμα μέρα διακοπές έστειλαν την ψεύτικη ανακοίνωση χρησιμοποιώντας στοιχεία του Δήμου.

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νίκος Αγγελάκης

Μόνο 2 σχολεία

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, ο οποίος έχει και την ευθύνη για το κλείσιμο των σχολείων, και όχι η Πολιτική Προστασία, κ. Νίκος Αγγελάκης, εξηγεί ότι τα μόνα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για σοβαρούς τεχνικούς λόγους και έπειτα από τα σχετικά αιτήματα των διευθυντών τους είναι το 3ο Λύκειο Ηρακλείου για σήμερα και το σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου για σήμερα, αύριο Πέμπτη και την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται πως, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, σήμερα αποκλειστικά και μόνο οι μαθητές της Γ’ τάξης, δεν θα προσέλθουν στο σχολείο, λόγω βλάβης στο σύστημα θέρμανσης του παλαιού κτηρίου, το οποίο αναμένεται να λυθεί μέχρι σήμερα.

Για τις υπόλοιπες τάξεις (Α και Β) θα γίνει κανονικά το μάθημα στο νέο κτήριο.

Στο συγκρότημα της οδού Φιλιππουπόλεως, όπως έχει γράψει η «Π», είναι σε εξέλιξη μία σημαντική εργολαβία που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Έτσι, οι μαθητές των 4ων Γυμνασίου και Λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, με την ελπίδα να είναι έτοιμο το κτήριο να τους υποδεχτεί.

 

ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Μητσοτάκης

Μπορεί για Πρόεδρος;

Μπορεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα λένε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πια στην τελική λίστα που έχει μπροστά του ο Μητσοτάκης και μάλιστα το όνομά του είναι στην κορυφή. Στο πρόσωπο του Βαγγέλη Βενιζέλου θα υπάρξει συναίνεση τουλάχιστον δύο κομμάτων (τον έχει προτείνει μεταξύ άλλων και η Φώφη), έχει κύρος και ισχυρές νομικές γνώσεις ενόψει κρίσιμων εθνικών θεμάτων. Φυσικά για να το κάνει αυτό ο Μητσοτάκης χρειάζεται και προσωπική υπέρβαση, γιατί ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν είναι όποιος όποιος για να τον έχεις στην Προεδρία της Δημοκρατίας και να είσαι εσύ πρωθυπουργός.

 

ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη

Τον βλέπουν θετικά

…Φυσικά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συναινέσουν κι άλλοι παράγοντες. Φαίνεται, όπως αναφέρουν οι πηγές μου, ότι θετικά βλέπουν την περίπτωση Βενιζέλου και ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι δυο είναι «καμένοι», αν και θα ήθελαν πολύ, αλλά δεν μπορούν να είναι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Έτσι, ο Βενιζέλος θεωρείται από τους ίδιους ιδανική περίπτωση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που θα πάρει την τελική απόφαση.

 

η εμφάνιση του Βαγγέλη Βενιζέλου στην ΕΡΤ

Ηγετική εμφάνιση

…Πάντως η εμφάνιση του Βαγγέλη Βενιζέλου στην ΕΡΤ μόνο τυχαία δεν ήταν. Και δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ιδεολογικά συγκροτημένος, προσεκτικός και με αιχμές ακόμη κι όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει εάν του τηλεφωνήσει ο Μητσοτάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Αυτά δεν είναι τα δύσκολα τηλεφωνήματα» είπε με νόημα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δημόσια συζήτηση για τον ΠτΔ δεν συμβάλλει στη διαφύλαξη του κύρους του αξιώματος, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να συνδέεται η συναίνεση στα εθνικά θέματα με την προεδρική εκλογή. Παράλληλα ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να μην είσαι επαρκής Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σε σχετική ερώτηση είπε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε τον ρυθμιστικό του ρόλο πολύ καλά και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

 

@patris
Εάν μου δώσεις
Άννα με Βαγγέλη,
δεν θα διστάσω!
Kyriakos

 

Πήγαν για να γράψουν

Αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτό που καταγγέλλει μια πολίτης για το άδικο, όπως τονίζει, πρόστιμο και αφαίρεση του διπλώματος που είχε χθες το πρωί. Σύμφωνα με την καταγγελία, πηγαίνοντας η ίδια από τη λεωφόρο Καζαντζίδη προς εθνική οδό για Ηράκλειο, έστριψε στο δρόμο κάτω από τη γέφυρα της εθνικής για Κατσαμπά.

Στο σημείο αυτό δεν υπήρχε -όπως αναφέρει-  κανένα απαγορευτικό σήμα. Έφθασε κάτω από τη γέφυρα οπού περνούσε ένα ρυάκι. Στην απέναντι πλευρά και στην άκρη του δρόμου ήταν σταθμευμένο ένα περιπολικό με τον φάρο αναμμένο. Σταμάτησε περί τα 30 δευτερόλεπτα, χωρίς αντίδραση από την αστυνομία, είδε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος και πέρασε απέναντι.

Μόλις έφθασε, βγήκε τρέχοντας ο αστυνομικός από το περιπολικό και της έκοψε κλήση αφαιρώντας το δίπλωμα και την άδεια οδήγησης για 20 μέρες, γιατί δήθεν δεν υπάκουσε και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της. Η «Π» επικοινώνησε με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ανέφεραν ότι η υπόθεση εξετάζεται και η πολίτης έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση.

 

 

στη Συρία έφτασε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ,

Γιατί πήγε Συρία

Εκτάκτως στη Συρία έφτασε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στη ρωσική στρατιωτική βάση της χώρας. Ακολούθως οι δύο άνδρες μετέβησαν οδικώς στο σημείο όπου θα έχουν συζητήσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν είπε στον Άσαντ ότι τα «σημάδια μιας ειρηνικής ζωής είναι ορατά με γυμνό μάτι στους δρόμους της Δαμασκού».

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Συρία μετά το 2017. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στο κέντρο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, περνώντας από τους δρόμους της Δαμασκού», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου.

«Στο κέντρο διοίκησης τον Πούτιν υποδέχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των δύο χωρών άκουσαν τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Συνάντηση στην Αθήνα

Σημαντικές εξελίξεις σηματοδοτούνται σήμερα στην Αθήνα, με φόντο το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλκιβιάδης Στεφανής, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκη συναντώνται το απόγευμα στο Υπουργείο προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, να εξεταστούν οι πιθανότητες λύσεων, αλλά και να βρεθεί η χρυσή τομή. Σε δεύτερο χρόνο, και αφού καθοριστεί ένα αρχικό πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία και ορθή αξιολόγηση της κατάστασης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι.

 

Πάνω από 500 Κρητικοί και φίλοι των Κρητών από όλα τα μέρη της Ωκεανίας παρευρέθηκαν στην Αδελαΐδα, στο 40ο Συνέδριο των Κρητών.

Έδωσαν δυναμικό “παρών”

Εντυπωσιακή συμμετοχή! Πάνω από 500 Κρητικοί και φίλοι των Κρητών από όλα τα μέρη της Ωκεανίας παρευρέθηκαν στην Αδελαΐδα, στο 40ο Συνέδριο των Κρητών.

Το Συνέδριο άρχισε με Βραδιά Νεολαίας και συνέχισε με την 21η Γενική Συνέλευση της Κρητικής Νεολαίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, στο Κρητικό Σπίτι Αδελαΐδας, όπου πάνω από 200 νέοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, να προβάλουν τον πολιτισμό της Κρήτης και όχι μόνο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Λευτέρης Σαβιολάκης παρουσίασε τα πεπραγμένα της θητείας του πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα πρόεδρο της Κρητικής Νεολαίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, Πολύμνια Νικολακάκη.

Το ίδιο βράδυ έγινε και η έναρξη του Συνεδρίου με επίσημη δεξίωση του Συνδέσμου Κρητών Νότιας Αυστραλίας, με την παρουσία των διπλωματικών, προξενικών και πολιτικών Αρχών, η οποία αρχικά ήταν να γίνει στο Κρητικό Σπίτι, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης συνέδρων μεταφέρθηκε στο μεγαλύτερο Χιώτικο Σπίτι.

 

Πρόεδρος ο Τσουρδαλάκης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Πρόεδρος ο Τσουρδαλάκης

Η ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου περιλάμβανε σοβαρά θέματα προς συζήτηση, μεταξύ αυτών τα προγράμματα φιλοξενίας νέων στην Ελλάδα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, η προώθηση των νέων στα Διοικητικά Συμβούλια, το Μητρώο Μελών των μικρότερων σωματείων και πολλά άλλα, ενώ η απερχόμενη πρόεδρος κ. Μαρία Λαγουδάκη παρουσίασε τα πεπραγμένα του τελευταίου έτους, μιας και τελείωσε η θητεία της. Τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας εξέλεξαν ομόφωνα πρόεδρο για το διάστημα 2020–2023 τον κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας απαρτίζουν οι Ηρακλής Κασελάκης, α’ αντιπρόεδρος (Μπρίσμπαν), Μαρία Λαγουδάκη, β’ αντιπρόεδρος (Σίδνεϊ), Μανώλης Βανταράκης, γενικός γραμματέας (Μελβούρνη), Άννα Ψαράκη (Μελβούρνη), Μαρία Ρισσάκη, ταμίας (Μελβούρνη), Γιώργος Καθεκλάκης (Καμπέρα), Παντελής Φριδάκης (Αδελαΐδα), Βίκη Καλογεροπουλου (Τασμάνια), Μανώλης Γερογιαννάκης (Περθ) και Σταμάτης Νικητόπουλος (Νέα Ζηλανδία). Το καλλιτεχνικό κομμάτι του Συνεδρίου κάλυψαν ο μεγάλος λαουτιέρης και τραγουδιστής από το Ηράκλειο της Κρήτης κ. Δημήτρης Αποστολάκης, τον οποίο συνόδεψαν ο Γιάννης Πολλάκης στη λύρα και το τραγούδι και ο Paddy Montgomery στο λαούτο και την κιθάρα. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, οι επίσκοποι κ.κ. Παύλος και Σιλουάν, ο αρχιδιάκονος Αθηναγόρας, και άλλοι ιερείς, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα κ. Γιώργος Ψιάχας με τη σύζυγό του και πολλοί άλλοι.

 

Γέμισαν

Αυτή υποτίθεται ότι «θα ήταν μια χρονιά ανομβρίας». Το φράγμα Αποσελέμη, που τόσο δαιμονοποίησαν συγκεκριμένα συμφέροντα, θα γεμίσει μέχρι τέλους του μήνα. Που σημαίνει πώς όλα τα πλημμυρικά νερά του Λασιθίου και των υπόλοιπων βροχών πρέπει να «πεταχτούν» τους επόμενους μήνες! Θα γεμίζαμε μόνο πέρυσι και φέτος, που ολοκληρώθηκαν έργα, σήραγγες κλπ, 4-5 φράγματα ακόμη. Αλλά έτσι είμαστε, αυτοί είμαστε.

 

Αντιδρούν

Διαβάζετε για τον Βενιζέλο και τα όσα κυκλοφορούν, αλλά πρέπει να σας πω και για την Άννα Διαμαντοπούλου. Οι όποιες φήμες για τυχόν υποψηφιότητά της σκοντάφτουν πλέον στις αντιδράσεις μέσα στη ΝΔ.

 

Έκλεισε

Το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα ανακοίνωσε χθες ο Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή  του με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, σηματοδοτώντας τέλος εποχής. Κάτι είναι κι αυτό.

 

Ορκίστηκε

Μαθαίνω ότι ορκίστηκε χθες ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου “Μεταξά”, Σαράντος Ευσταθόπουλος,  ενώπιον του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού. Ακολούθως υπέγραψε τη σχετική σύμβαση που θέσπισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τις απαιτητικές 3μηνες αξιολογήσεις και τα χρονοδιαγράμματα.

 

Οι δικοί μας;

Αλήθεια, τώρα που λέμε για ορκωμοσίες, με τους δικούς μας τι γίνεται; Πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος; Πότε θα περάσουν στο ΦΕΚ να αναλάβουν;

 

Πρωτιά

Πρωτιά και στον περιφερειακό δήμο. Στις 3  Ιανουαρίου 2020 τελέστηκε  ο πρώτος πολιτικός γάμος στο Δημοτικό Κατάστημα  του Δήμου  Αρχανών-Αστερουσίων, στα Πεζά. Ευτυχισμένο ζευγάρι η Ράνια Φανδινάκη και ο Μανόλης Ξυπάκης.

Την τελετή τέλεσε ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων  Μανώλης Κοκοσάλης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει