ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

454

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση για το νερό

Οι κάτοικοι του Ηρακλείου έβλεπαν τον χειμώνα το φράγμα στον Αποσελέμη να ξεχειλίζει και το νερό να χύνεται στη θάλασσα, έτσι δεν μπορούν να χωνέψουν τώρα ότι στο σπίτι τους και στη βρύση τους δεν τρέχει νερό! Τόσα χρόνια οι ιθύνοντες σταύρωναν τα χέρια και τους έλεγαν για τη λειψυδρία. Τώρα που άνοιξαν οι ουρανοί φταίνε οι βλάβες, οι γεωτρήσεις και οι αγωγοί. Όμως οι κάτοικοι των Βασιλειών, της Σιλάμου, του Αγίου Σίλα και της Ούλαφ Πάλμε αδυνατούν να καταλάβουν και αγανακτισμένοι βομβάρδισαν χθες το τηλεφωνικό κέντρο της «Π», καθώς είχαν να δουν νερό 6 ημέρες. Εντάξει, είναι γνωστή η ιστορία με την υψομετρική διάφορά, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι. Έξω έχει καύσωνα και αν μη τι άλλο, οι δημότες δικαιούνται ένα ντους. Και όταν στο σπίτι τους δεν μπορούν, εκλιπαρούν γνωστούς και φίλους. Και το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που πολλές φορές πέφτουν σε … ομοιοπαθείς άλλων συνοικιών, που δεν γειτνιάζουν καν!

 

Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα

Οι κάτοικοι τα βάζουν και με τη δημοτική Αρχή αλλά και τη ΔΕΥΑΗ. Πώς είναι δυνατόν, λένε, δύο αντιδήμαρχοι να κάθονται στις Βασιλειές και να μην ιδρώνει το αυτί τους;

Και γιατί στη ΔΕΥΑΗ αφενός δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και αφετέρου αρκούνται σε πλημμελή ενημέρωση;

 

 ο κ. Πολάκης κατέθεσε μια στοίβα φακέλων στα πρακτικά της Βουλής για τα σκάνδαλα που, όπως λέει, αποκάλυψε

Γιατί μου «κρύβετε» τους φακέλους;

Όπως αποδεικνύεται ο Πολάκης έχει και φανατικό ακροατήριο και πιστούς οπαδούς. Το απέδειξε περίτρανα η άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Ακόμα και αν δεχτούμε όσα λέει η πλευρά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και ο ίδιος, περί πολιτικής δίωξης και για φίμωσή του από τα συστημικά μέσα που απέκρυψαν την ομιλία και τα επιχειρήματά του, στα social media αλλά και σε πολλά μέσα έγινε και επίθεση σε ΝΔ και ΚΙΝ. ΑΛ και οι θέσεις του Παυλή υπερτονίστηκαν. Τουλάχιστον εγώ αυτά είδα μέσα στον γενικό χαμό του διαδικτύου.

Γι’ αυτό και λέω ότι ο Πολάκης δεν είναι ούτε κατατρεγμένος ούτε απροστάτευτος. Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, ο κ. Πολάκης κατέθεσε μια στοίβα φακέλων στα πρακτικά της Βουλής για τα σκάνδαλα που, όπως λέει, αποκάλυψε κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Η τουρκική προκλητικότητα

Η προκλητικότητα των Τούρκων είναι γνωστή και πλέον δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι ανεκτή ή αθώα. Χθες ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει κανένα πρόβλημα να επαναλάβει ότι έκανε στην Κύπρο με την εισβολή του 1974, σε περίπτωση που αισθανθεί ότι απειλούνται τα συμφέροντά της! Έτσι είναι άμα δεν σου τραβά κανείς το αυτί, κάνεις τον Αγά στη γειτονιά σου και τα περίχωρα.

 

@patris
Αυτή η Αφρική μάς έχει καταστρέψει με τις εισβολές της. Μια οι Λεσσεψιανοί μετανάστες, μια η σκόνη, μια η θερμή εισβολή… Χαθήκαμε!
Thima

 

«Ψίθυροι» για πολιτικό πρόσωπο

Δεν πιστεύουμε αυτό που ακούγεται στους διαδρόμους των δικαστηρίων σχετικά με επώνυμο πολιτικό πρόσωπο του Ηρακλείου, σε βάρος του οποίου ετοιμάζεται να προσφύγει επιχειρηματίας από τον χώρο της εστίασης.

Το εν λόγω πρόσωπο, λέγεται, δεν τήρησε τη συμφωνία με τον επιχειρηματία για τη φιλοξενία κοινωνικής εκδήλωσης στον χώρο του έναντι συγκεκριμένου ποσού μερικών χιλιάδων ευρώ.

Η εκδήλωση έγινε, το πολιτικό πρόσωπο έδωσε το 1/3 του συμφωνηθέντος ποσού και αρνείται τη καταβολή του υπόλοιπου τιμήματος, επειδή όπως υποστηρίζει, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα στην παροχή των υπηρεσιών. Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

 

αδέσποτα

Ποιοι και γιατί μαζεύουν αδέσποτα…

Είναι εξοργιστικό το εμπόριο ζώων, κυρίως σκύλων, προς τη Γερμανία. Μια ακόμα τέτοια υπόθεση ανέδειξε η έρευνα των αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών στη Μεσσαρά. Και είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις του Ηρακλείου.

Υποτίθεται φιλόζωοι συγκεντρώνουν τα αδέσποτα και ακολούθως με διάφορους τρόπος τα ξαποστέλνουν στη Γερμανία. Τα φαινόμενα ενδημούν κυρίως σε χωριά του νομού, με την εμπλοκή ακόμα και νοικοκυραίων που μέσα στην απληστία τους έχουν βρει ένα ακόμα τρόπο για ν’ αυξάνουν τα έσοδά τους και να εμφανίζονται ως ευυπόληπτοι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες.

Γι’ αυτό λοιπόν, όπου υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες και αποδείξεις, τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Γιατί δεν φταίνε σε τίποτα τα αδέσποτα ζώα, να… ξενιτεύονται και να βασανίζονται για να πλουτίζουν και να ικανοποιούνται τα ζωοειδή!

 

ο Νίκος Φίλη

Περαστικά στον πρώην υπουργό

Πριν λίγες εβδομάδες ο Νίκος Φίλης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος δεν το είπε πουθενά, δεν το κοινοποίησε, ενώ συμμετείχε τόσο στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη συζήτηση στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου και μίλησε.

Την Τετάρτη υπεβλήθη σε εγχείρηση και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ο πρώην υπουργός βγήκε από την εντατική, ενώ η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται απολύτως ομαλά.

Ξανάσμιξαν οι παλιοί συμμαθητές του 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Ξανάσμιξαν οι παλιοί συμμαθητές

Ένα… ραντεβού που τείνει να γίνει θεσμός πραγματοποιήθηκε, με στόχο οι παλιοί συμμαθητές, οι απόφοιτοι του 1998, του 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου να συναντηθούν ξανά.

Πρόκειται για μια συνάντηση που έγινε είκοσι ένα χρόνια μετά και έναν χρόνο έπειτα από την επιτυχημένη περυσινή τους πρώτη μάζωξη για τα 20 χρόνια από την αποφοίτησή τους, που θέλησαν να επαναληφθεί και φέτος.

Οι παλιοί συμμαθητές, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, έγιναν ξανά μια παρέα, κάθισαν “νοερά” στα ίδια θρανία, μοιράστηκαν αναμνήσεις και ιστορίες από τον ανέμελο καιρό της εφηβείας και των σχολικών αιθουσών, νέα και εμπειρίες μιας ζωής. Γέλια και φυσικά αρκετή συγκίνηση, με πρόσωπα που μπορεί να άλλαξαν, αλλά δεν έχασαν τη λάμψη στα μάτια τους.

Κανόνες

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα μέτρα που θα καταθέσει και θα περάσει η κυβέρνηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb και Booking. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε λάβει κάποιες αποφάσεις σε θεωρητικό επίπεδο, που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει, και δεν ήταν και τόσο φιλικές προς τους ιδιοκτήτες. Με την παρούσα κυβέρνηση, αν και υπήρξαν αντικρουόμενες εισηγήσεις, το κλίμα φαίνεται να είναι πιο φιλικό στους ιδιοκτήτες, αν και σε κάθε περίπτωση είναι παραδεκτή η ανάγκη να μπουν κανόνες στο εν πολλοίς άναρχο τοπίο που επικρατεί στη χώρα μας.

 

Οι φοιτητές

Και φαντάζομαι ότι αυτοί οι κανόνες θα κινούνται σε δύο βασικούς άξονες. Ο ένας άξονας είναι η διασφάλιση των εσόδων του κράτους και η ισονομία με τους άλλους παρεμφερείς κλάδους του τουρισμού. Και ο δεύτερος άξονας, εξίσου βασικός, είναι ότι δεν μπορούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις να διαταράσσουν τη σχέση προφοράς-ζήτησης κατοικίας σε περιοχές που είναι αναγκαία η διασφάλιση της φοιτητικής και γενικότερα εκπαιδευτικής κατοικίας. Οι σκηνές στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, με τους φοιτητές να ψάχνουν κλαίγοντας από την απογοήτευση για μια «τρύπα»  στα σοκάκια και εν τέλει να μη βρίσκουν, πρέπει να εξαλειφθούν πάση θυσία. Και πολύ απλά δεν μπορεί όλα τα διαμερίσματα να διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

 

Άννα Παναγιωταρέα

Στο υπουργείο

Για όσους γνωρίζουν τη στενή σχέση της Άννας Παναγιωταρέα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η γνωστή δημοσιογράφος πήρε θέση στο υπουργείο. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς είχε ρόλο και τον «τάφο της Αμφίπολης», για τον οποίο εκκρεμεί η επιστημονική τεκμηρίωση εναπόθεσης της σορού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτά όμως είναι ιστορία. Σύμφωνα με τα τωρινά, όπως αυτά περιγράφονται στο ΦΕΚ της 31ης Ιουλίου,  με την απόφαση της υπουργού, η Άννα Παναγιωταρέα αναλαμβάνει «καθήκοντα Ειδικής Συμβούλου σε θέματα Επικοινωνίας στο Πολιτικό Γραφείο της κυρίας Μενδώνη». Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ, η κυρία Παναγιωταρέα θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αμισθί. Μόνο τα οδοιπορικά της θα πληρώνεται.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει