“Μπες-βγες” για τον Χάρη Μαμουλάκη στο ΣΥΡΙΖΑ

593

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η τύχη του τοπικού ψηφοδελτίου του κόμματος, για το οποίο έχουν ανακοινωθεί τα δέκα από τα έντεκα ονόματα.

Όπως όλα όμως δείχνουν και μετά τις χθεσινές καταιγιστικές εξελίξεις που υπήρξαν σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, φαίνεται ότι ο ενδέκατος στη λίστα, είναι ο αρχικά «μόνος σίγουρος» εκτός των τεσσάρων βουλευτών που η συμμετοχή τους ήταν ήδη γνωστή, Χάρης Μαμουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με το όνομα του πρώην Αντιδημάρχου και προέδρου του ΕΣΔΑΚ είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο ζήτημα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκαν δέκα συνολικά ονόματα υποψήφιων, χωρίς να ανακοινωθεί το δικό του. Επίσημη αιτιολογία γι’ αυτή την κίνηση δεν υπήρξε, ενώ ακόμα και κορυφαία στελέχη εντός του κόμματος αναγνώρισαν πως η συγκεκριμένη στρατηγική για μία εκλογική περιφέρεια από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει πολλά ήταν λάθος.

Οι πολιτικές πιέσεις ωστόσο που υπήρξαν από στελέχη και υποψήφιους προς το κόμμα ήταν ασφυκτικές, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, μια πιθανή υποψηφιότητα του Χάρη Μαμουλάκη ενδεχομένως να δημιουργούσε νέα δεδομένα και ανατροπές.

Έτσι το κόμμα επέλεξε αρχικά να καθυστερήσει μια τελική ανακοίνωση, με πρόσχημα την τρίτη και τελευταία επιλογή του πρωθυπουργού σε εκλογική περιφέρεια, προκειμένου να «πριμοδοτήσει» με αυτό τον τρόπο κάποια στελέχη και να τους προσφέρει πολύτιμο πολιτικό χρόνο, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση Μαμουλάκη.

Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ
Στον πρωθυπουργό τα ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντικατάσταση των 10 από τις 11 θέσεις

Αυτή η στρατηγική ωστόσο δημιούργησε πλήθος αναταράξεων και αντιδράσεων από πολλές διαφορετικές πλευρές, οι οποίες πίεσαν σοβαρά και σημαντικά για την ενίσχυση της υποψηφιότητας Μαμουλάκη. Την ίδια στιγμή, η αναταραχή και η αναστάτωση από την μη ανακοίνωση Μαμουλάκη στο ψηφοδέλτιο έκανε τοπικά τόσο «θόρυβο», που ακούστηκε ως το Μέγαρο Μαξίμου, με το επιτελείο του πρωθυπουργού να αντιλαμβάνεται πως μια ενδεχόμενη απομάκρυνση Μαμουλάκη, θα ήταν πιθανόν ικανή να δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ ότι οφέλη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, φαίνεται πως το θέμα με την υποψηφιότητα Μαμουλάκη έκλεισε αργά χθες το βράδυ, με την επισήμανση ωστόσο κορυφαίων στελεχών πως εφόσον ο πρωθυπουργός επιλέξει την εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου, ο Χάρης Μαμουλάκης θα πρέπει να το δεχθεί.

Αυτό το σενάριο βέβαια μοιάζει πλέον μακρινό, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιλογής του πρωθυπουργού να συγκεντρώνει, όπως έχει γράψει ήδη η «Π», η εκλογικής περιφέρεια Άρτας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει