Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους της ΝΔ

474

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αφού το κόμμα πλέον δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων.

Η αρμόδια επιτροπή συνεδρίασε αργά χθες το απόγευμα με στόχο να ανακοινώσει την τελική 11άδα των υποψήφιων, η οποία είχε θέματα ως προς το ποιος άντρας θα μείνει εκτός.

Υπενθυμίζεται ότι, σε σχέση με τους άντρες είχαν ανακοινωθεί από καιρό πριν οι Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Γρηγόρης Πασπάτης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, Γιώργος Επιτροπάκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Ανδρέας Στρατάκης και Νίκος Τζώρτζογλου, που συμπλήρωναν μία «οκτάδα» στην οποία περίσσευε ένας άντρας λόγω των ποσοστώσεων που απαιτεί ο νέος νόμος.

Από την άλλη πλευρά, στις γυναίκες είχε ανακοινωθεί μόνο η Θεανώ Βρέντζου, ενώ τρεις ακόμα αναζητούνταν μεταξύ της Μαριαλένας Μπαμιεδάκη, Εύας Σημαιάκη, Νικολέτας Σφακιανάκη και Ελένης Τσαντηράκη.

Σε επίπεδο γυναικών βέβαια, θεωρείται πως η Νέα Δημοκρατία τοπικά δεν αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, αφού το «πρόβλημά» της εντοπιζόταν στο ποιες υποψήφιες θα πείσει για να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και όχι στο ποιες θα αποκλείσει από αυτό.

Σε επίπεδο αντρών ωστόσο, τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ μεγάλα, αφού όποιος κι αν μείνει εκτός από την «οκτάδα» θεωρείται πως θα αποτελέσει πλήγμα για την παράταξη, αφού εκτιμάται πως θα μείνει εκτός επίσης κι ένας σημαντικός όγκος προσωπικών ψήφων.

Κι ενώ το προηγούμενο διάστημα ήταν τέσσερις εκείνοι που «έπαιζαν» για να κοπούν από το ψηφοδέλτιο, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έγινε γνωστό πως οι σκέψεις για έξοδο από το ψηφοδέλτιο στρέφονταν είτε προς τον Γιώργο Ματαλλιωτάκη, είτε προς τον Γιώργο Επιτροπάκη, αν και οι δύο τόνιζαν σε επίπεδο εσωτερικών διεργασιών, πως έχουν τις διαβεβαιώσεις του κόμματος ότι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση.

Χθες βέβαια, το κλίμα άρχισε για μία ακόμα φορά να αλλάζει, με τα ονόματα προς αποκλεισμό από τις λίστες των υποψηφιοτήτων να τροποποιούνται και να υπάρχουν τρίτες και τέταρτες σκέψεις στο κόμμα, για την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Νέα Δημοκρατία διαβεβαιώνει πως το αργότερο ως το απόγευμα σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες, με τους υποψήφιους να έχουν πρακτικά στη διάθεση τους, κάτι λιγότερο από 20 ημέρες για να οργανωθούν, να σχεδιάσουν τον προεκλογικό τους αγώνα και να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει