Τελικός-”γιορτή” του κρητικού ποδοσφαίρου
Στιγμές χαλάρωσης για τους Ηρακλειώτες ποδοσφαιριστές στα χωριά του Πηλίου

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα λάβει σήμερα (7μμ) χώρα, μια ανεπανάληπτη γιορτή για το κρητικό ποδόσφαιρο.

Οι Μικτές ομάδες Νέων του Ηρακλείου και των Χανίων, αντίπαλες μόνο για 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ενώσεων που διοργανώνει η ΕΠΟ. Το Ηράκλειο έχει δύο κούπες στη συλλογή του (2001, 2008) και δύο σερί χαμένους τελικούς στην Αθήνα, από τις Σέρρες και τη Μακεδονία ενώ για τα Χανιά είναι η παρθενική εμφάνιση σε τελικό.

Να θυμίσουμε ότι στα δύο ματς που έδωσαν οι φιναλίστ στη φάση των Ομίλων, το Ηράκλειο παρέμεινε αήττητο (μία νίκη και μία ισοπαλία), με τις δύο ομάδες βέβαια να έχουν βελτιωθεί αρκετά από τότε. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων εξασφάλισαν προσαύξηση 20% στο σύνολο των μορίων τους για την εισαγωγή σε ΤΕΦΑΑ. Για τον πρωταθλητή δε, υπάρχει μπόνους 10% στα μόρια για πανεπιστημιακή σχολή ενώ για τη 2η θέση το μπόνους είναι 8%.

Τις προσπάθειες των δύο ομάδων θα υποστηρίξουν κυρίως γονείς των αθλητών που έχουν εκδράμει στο Βόλο, ενώ, μετά από συμφωνία της ΕΠΣΗ με το Κρήτη TV, ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στις 7μμ.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γιουματζίδης (Πέλλας), ο οποίος παλαιότερα ανήκε στην ΕΠΣ Χανίων. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Νίκζας-Μάνος (Λάρισας) και 4ος ο Νικόπουλος (Θεσσαλίας).

Νωρίτερα (4μμ) θα γίνει στο Πανθεσσαλικό ο τελικός των Παίδων ανάμεσα σε Ξάνθη και Μακεδονία.