Συγκεκριμένη σπείρα ψάχνουν οι αστυνομικοί για τις διαρρήξεις

Μια ομάδα Ρομά, οι οποίοι μένουν πιθανότατα στο Ηράκλειο, βλέπουν αστυνομικοί του νομού Λασιθίου  πίσω από διαρρήξεις οικιών στην περιοχή. Η τελευταία μεγάλη διάρρηξη σημειώθηκε σε μονοκατοικία στο Σίσι, πριν λίγες ημέρες, απογευματινές ώρες. Αυτό που διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα είναι ότι οι δράστες περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να μπουκάρουν στο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες έφυγαν το πρωί για τις δουλειές τους και όταν επέστρεψαν, γύρω στις 6 το απόγευμα, διαπίστωσαν ότι τα χρυσαφικά, είχαν «κάνει φτερά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας και κινήθηκαν μόνο σε αυτό τον χώρο. Δεν έψαξαν όλο το σπίτι, αν και είχαν χρόνο στη διάθεσή τους.

Η αξία των κλοπιμαίων – σύμφωνα με την εκτίμηση των θυμάτων- είναι μεταξύ οχτώ και δέκα χιλιάδων ευρώ.

Η συγκεκριμένη οικία βρίσκεται σε σχετικά απομονωμένο σημείο στο Σίσι, δεν διέθετε κάμερα ή συναγερμό, ενώ από το υλικό που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ από κάμερες της περιοχής, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Βέβαια, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που έχουν δοθεί στην Αστυνομία από κατοίκους της περιοχής, οι οποίες κάνουν λόγο για όχημα συγκεκριμένης μάρκας και χρώματος, αλλά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα αυτό επέβαιναν τρία άτομα, δύο άντρες και μία γυναίκα.

Η ίδια σπείρα που φαίνεται να χτυπά και ανατολικά της Κρητης, ευθύνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία και για μία ακόμη διάρρηξη πρν από λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή. Η διάρρηξη αυτή δεν καταγγέλθηκε επίσημα στην Αστυνομία, καθώς οι δράστες δεν βρήκαν κάτι μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, αστυνομικοί ενημερώθηκαν σχετικώς, ενώ πληροφορήθηκαν επίσης ότι οι «ποντικοί» κινήθηκαν μόνο στον χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι από την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο αξιοποιήσιμο, από την έρευνα για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων, στοιχείο που δείχνει στις Αρχές, ότι οι δράστες παίρνουν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

«Ξέρουν πού να ψάξουν»

Αστυνομικοί προειδοποιούν ότι το λιγότερο ασφαλές μέρος για την απόκρυψη πολύτιμων αντικειμένων είναι οι χώροι της κρεβατοκάμαρας σε κάθε σπίτι. Μάλιστα, όπως λένε, έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες ότι σπείρες διαρρηκτών πηγαίνουν απευθείας στις κρεβατοκάμαρες και στις ντουλάπες που υπάρχουν εκεί, γνωρίζοντας ότι θα βρουν αυτό που ψάχνουν, χωρίς να χρειαστεί να αναστατώσουν όλο το σπίτι και να χάσουν πολύτιμο χρόνο.