Πήρε…  ηθικό από την περιοδεία στην Κρήτη ο Αλέξης
Από την επίσκεψη στα Ανώγεια

Από τα Χανιά ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του χθες στην Κρήτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που αναχωρεί το πρωί για την Αθήνα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες τα Ανώγεια και το Σπήλι, ενώ πραγματοποίησε στάση και στο σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Νίκος Ξυλούρης.

Για μία ακόμα φορά, στα Ανώγεια επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό, με τον Γιαλαύτη να του αφιερώνει τη μαντινάδα «Είναι μεγάλη η τιμή, πρωθυπουργέ, που κάνεις, μα είσαι και εσύ στα ιστορικά Ανώγεια και δεν χάνεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό, Γιώργο Σταθάκη και Παύλο Πολάκη αλλά και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Σπύρο Δανέλλη και Θοδωρή Δουλουμπέκη, είχε σύντομη συνάντηση και συζήτηση με τον δήμαρχο, ενώ αμέσως μετά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι το βασικό αίτημα της περιοχής για την οδική αρτηρία Ηράκλειο – Ανώγεια έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Υποδομών, ενώ έχουν δεσμευθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 5 εκατομμύρια ευρώ για έναρξη του έργου σε μήκος 3 χιλιομέτρων σε πρώτη φάση. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις γερμανικές επανορθώσεις υποστηρίζοντας ότι τώρα που δεν βρισκόμαστε σε καθεστώς επιτροπείας, μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τη γερμανική κυβέρνηση.

Στο σπίτι του Ξυλούρη ο πρωθυπουργός

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στη ρηματική διακοίνωση, θα αναμένουμε την απάντηση της Γερμανίας και θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας με χρέος προς την Ιστορία μας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ενημέρωση στον πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μανώλης Καλλέργης, ο οποίος ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα στην περιοχή, όπως η ίδρυση του Πυροσβεστικού Σταθμού, η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα της Κρήτης, επαναλαμβάνοντας ότι το οδικό δίκτυο θέλει αναβάθμιση.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού με τους κατοίκους να θέλουν να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Θερμή υποδοχή για τον Αλέξη Τσίπρα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Σπήλι με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, ο οποίος  χαρακτήρισε «πολύ φιλικό» το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, ενώ ζήτησε να γίνει παρέμβαση για τον περιφερειακό δρόμο του Πλακιά.

«Γνωρίζω πολλά χρόνια τον τόπο σας, μαγεύτηκα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ, από τη χάρη του τόπου σας» ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Είχα ακούσει πολλά για τον δήμαρχό σας. Τον γνώρισα και κατάλαβα ότι είναι άξιος άνθρωπος. Φροντίσαμε να λειτουργήσαμε με ίσα κριτήρια για όλους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δώσαμε κίνητρα σε δημάρχους ανιδιοτελείς που αγαπούν τον τόπο τους, όπως ο κ. Ταταράκης. Θα ξαναβγεί με ευκολία από την πρώτη Κυριακή».