Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα

Κάθε μέρα ...και μια ιστορια

437

Όλοι γνωρίζουμε πως τα χελιδόνια σαν έρθει το πρώτο κρύο του φθινοπώρου μεταναστεύουν σε πιο θερμές χώρες μέχρι την άνοιξη. Όλα τα χελιδόνια εκτός από τούτο το μικρό της ιστορίας μας ,που μαγεύεται από τα λόγια ενός μικρού σπουργίτη, και μένει μαζί του να γνωρίσει …τα Χριστούγεννα.

Το κρύο είναι τσουχτερό για το λεπτό του σώμα και δεν θα αργήσει να αρρωστήσει. Όμως η λαχτάρα του να δει όλα τα φώτα, τα δέντρα και τα θαυμαστά εκείνα πράγματα που του περιέγραψε ο μικρός σπουργίτης θα το κάνουν γενναίο και δυνατό. Ο Διονύσης, ένα μικρό αγόρι, θα το πάρει μέσα στο σπίτι, και θα γνωρίσει εκτός από τη ζεστασιά του μικρού παλτού που θα του φτιάξει η γιαγιά του αγοριού, την αγάπη, τη δύναμη της προσφοράς, την ομορφιά και τη μαγεία της πιο όμορφης μέρας του χειμώνα.

Κι οι ιστορίες του παππού για την Άγια Νύχτα και τη γέννηση του Χριστού θα γεμίσουν και την καρδιά του μικρού χελιδονιού με αγάπη  και ικανοποίηση που έζησε όλα τούτα τα θαυμαστά που κανένα άλλο χελιδονάκι δεν έζησε ποτέ!

Μια ιστορία αγάπης, τόλμης, θάρρους και ζεστασιάς από τη Δόξα Κωσταλίδου. Ένα παραμύθι που ανατρέπει τα δεδομένα με τη δύναμη ψυχής ενός μικρού χελιδονιού που καταφέρνει το αδύνατο. Να ζήσει ένα όνειρο που έμοιαζε άπιαστο.

Ένα παραμύθι για τα Χριστούγεννα, για τις συνήθειες, τα έθιμα, την ομορφιά της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου. Μια ιστορία για τη φιλία, τις μεγάλες αποφάσεις, την οικογένεια και την ελπίδα, τη δύναμη της θέλησης, την ικανοποίηση των ονείρων και τη χαρά της  νίκης σε κάθε δυσκολία. Ένα υπέροχο παραμύθι με την εικονογράφηση σε κολάζ και ζωγραφική από τη Βανέσσα Ιωάννου. Ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη.

Για τις εποχές και τα έθιμά τους, για τις γιορτές και τα…μαγικά που μπορεί να κρύβουν μέσα τους και που για όλους παραμένουν λαμπερά και μοναδικά!

Για παιδιά από 5 χρονών!

Δόξα Κωσταλίδου (εικ. Βανέσσα Ιωάννου), εκδ. Ελληνοεκδοτική

*https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει