“Στα σκαριά” τρία νέα ξενοδοχεία πόλης στο Ηράκλειο

Στον νομό προστέθηκαν 2.500 επιπλέον κλίνες το 2018
ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

5,023

Ο τουρισμός πηγαίνει καλά και οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτόν. Το 2018 δημιουργήθηκαν νέες μονάδες και προστέθηκαν 2.500 νέες ξενοδοχειακές κλίνες στον ν. Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ Κρήτης.

“Σίγουρα το νούμερο δεν είναι μικρό” μας είπε ο διευθυντής του Οργανισμού Άρης Στρατάκης.

 

Τρία νέα ξενοδοχεία στην πόλη

Ωστόσο, καινούριες ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται να λειτουργήσουν  και στην πόλη του Ηρακλείου.

Στην παραλιακή απέναντι από το Τάλως Πλάζα έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες για τη δημιουργία ενός boutique hotel 30 δωματίων.

Η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη ανέγερσης του ξενοδοχείου, που θα διαθέτει δύο υπόγεια, ισόγειο και πέντε ορόφους επί της οδού Μίνωος 3 και Σοφοκλή Βενιζέλου.

ξενοδοχεία

Η μονάδα είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας ΑΤΕΣΕ Α.Ε. με έδρα την Αθήνα. Ένας εκ των βασικών μετόχων της είναι ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου Talos Plaza.

Σε φάση κατασκευής είναι ένα ακόμη boutique hotel 30 δωματίων ιδιοκτησίας της οικογένειας Λεμονάκη (έχουν την γνωστή εταιρεία με είδη υγιεινής).

Αυτό το ξενοδοχείο πόλης βρίσκεται στην περιοχή του πάρκου Θεοτοκόπουλου. Σχεδιάζεται επίσης η δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου 147-160 δωματίων στην περιοχή του “Μητέρα”.

Ο επιχειρηματίας που ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό βρίσκεται στη φάση της υπογραφής των τελικών συμβολαίων για να προχωρήσει η επένδυση.

Αγοραπωλησία με παραδοσιακούς ξενοδόχους

Εντωμεταξύ, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ κορυφαίου τουρ οπερέιτορ και παραδοσιακών ξενοδόχων της Κρήτης, για να προχωρήσουν σε μία μεγάλη αγοραπωλησία.

Όπως έγραψε η “Π” στις 4 Σεπτεμβρίου, η συμφωνία αφορά σε τρεις μονάδες, από τις παλαιότερες και γνωστότερες της Κρήτης, που ανήκουν σε παραδοσιακούς ξενοδόχους, οι οποίοι διαπραγματεύονται την πώλησή τους εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο τουρ οπερέιτορ, εκ των κορυφαίων του κλάδου, έχει δίξει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά τους, καθώς μεταξύ άλλων πρόκειται για υγιείς, κερδοφόρες επιχειρήσεις, που δεν έχουν οφειλές από δανεισμό.

Ο τουρ οπερέιτορ ανέθεσε σε εταιρεία τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών και άλλων στοιχείων της ξενοδοχειακής αλυσίδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν και δεν έχουν “πέσει” ακόμη οι τελικές υπογραφές, εκτός απροόπτου η συμφωνία σύντομα θα κλείσει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει