Με απειλές το ΕΑΚΗ επέβαλε φόρο άθλησης!

“Όμηροι εκβιασμών γονείς και σωματεία”
ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟ ΕΑΚΗ ΕΠΕΒΑΛΕ 5 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1.579

Η… σπέκουλα της παρέας του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού στο Ηράκλειο, μέλη της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, κατόπιν πιέσεων και απειλών ότι δεν θα ανοίξει η πισίνα για τα σωματεία-αθλητές, αν δεν δοθεί το 5ευρω, ήρθε σε προφορική συμφωνία με τα σωματεία αργά προχθές το βράδυ σε συνάντηση που είχαν στο στάδιο Ελευθερίας.

Μετά από έντονους διαλόγους η διοίκηση του ΕΑΚΗ ανακοίνωσε στα σωματεία την αμετάκλητη στάση της, ότι κάθε αθλούμενος στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου θα πληρώνει κεφαλικό φόρο άθλησης (!) 5 ευρώ, 3 ευρώ το δεύτερο παιδί, το 3ο και 4ο δωρεάν ή κάποιο μέλος της οικογένειας. Δωρεάν θα είναι οι άνεργοι και ευπαθείς ομάδες. Ακόμα και οι πρωταθλητές θα πληρώνουν.

Οι αθλούμενοι θα πάρουν κάρτα από το ΕΑΚΗ που θα πιστοποιεί ότι έχουν πληρώσει και θα την δείχνουν στην είσοδο.

Τα μισθώματα των σωματείων παραμένουν ως έχουν, απλά αφαιρέθηκε το κόστος 135 ευρώ για κάθε σωματείο τοποθέτησης και αφαίρεσης του “παπλώματος” της μεγάλης πισίνας, η διαδρομή θα είναι 1,70 ευρώ η ώρα και το ενοίκιο της αποθήκης-γραφείου από 100 ευρώ θα κατέβει στα 50 ευρώ. Πρωινές προπονήσεις δεν θα είναι δυνατόν να γίνονται λόγω ωραρίου και έλλειψης υπαλλήλων.

Αν κάποιο σωματείο δεν δεχτεί τους όρους αυτούς και δεν υπογράψει το συμβόλαιο (κάθε τρεις μήνες θα γίνονται συμβόλαια), θα μείνει εκτός πισίνας.

“Οποιαδήποτε διευκρίνιση ή αντίρρηση να απευθύνεται στον ΓΓΑ” έλεγε και ξανάλεγε στους εκπροσώπους των σωματείων η πρόεδρος του ΕΑΚΗ Μαρία Καλουδιώτη. Τα σωματεία μη έχοντας άλλο δρόμο και σκεπτόμενα τους αθλητές-τριες, αποδέχτηκαν προφορικά τους όρους αυτούς και περιμένουν να δουν τι θα αναφέρεται ακριβώς στο συμβόλαιο και ανάλογα θα πράξουν. Η πρόεδρος του ΕΑΚΗ ξέροντας τις διαμαρτυρίες των γονέων στα Social Media έσπευσε να ενημερώσει τον ΓΓΑ και με εντολή του βγήκε μεσάνυχτα ανακοίνωση μήπως και καμφθούν οι αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΕΚΥΚ-Ρ αναφέρει:

«Μετά την συνάντηση μεταξύ των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ και εκπροσώπων των 11 κολυμβητικών σωματείων του Ηρακλείου, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, σχετικά με τη χρήση της πισίνας του Αθλητικού Κέντρου και την τιμολογιακή πολιτική. Η Διοίκηση του ΕΑΚΗ δεσμεύτηκε το κολυμβητήριο να ανοίξει τις πύλες του προς τους αθλούμενους την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη. Σε περίπτωση που η ροή νερού δεν επαρκεί για την έγκαιρη πλήρωση της πισίνας, η διοίκηση του ΕΑΚΗ δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει επικουρικά βυτιοφόρα την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου».

 

Εξαγριωμένοι οι γονείς

Οι γονείς αθλουμένων, όπως είναι φυσικό, έχουν εναντιωθεί με όλα αυτά αφού, αντί το ΕΑΚΗ να καταργήσει τα μισθώματα και να επιβάλει τα 5 ευρώ ή να αυξήσει μισθώματα και να αποσύρειο το 5ευρω, εντούτοις τους καλεί να πληρώσουν το μάρμαρο εις διπλούν.

Και συνδρομή στο σωματείο που κι εκείνο πληρώνει το ΕΑΚΗ και φόρο 5 ευρώ στην άθληση αφού τα οικονομικά των σωματείων δεν τους επιτρέπουν να ενσωματώσουν το 5ευρω. “Πάνε να μας κάνουν να μαλώσουμε με τα σωματεία ή να σταματήσουμε τον αθλητισμό” έλεγε γονέας χθες στο κολυμβητήριο, μιας και εκεί κάνουν τώρα προπόνηση οι αθλητές. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αθλουμένων κολυμβητηρίου Λένα Λογοθέτη από την πρώτη στιγμή ζήτησε εγγράφως επίσημη ενημέρωση για τη συμφωνία, αλλά…

Η ίδια μας λέει: “Ο Σύλλογός μας παρόλο που το ζήτησε δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την διοίκηση του ΕΑΚΗ, αλλά ούτε και από την ΠΕΚΥΚ-Ρ για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Ενημερωθήκαμε από το ΕΑΚΗ μόνο για το ότι, εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχει γεμίσει η δεξαμενή και αφού υπογράφουν οι συμβάσεις με τα σωματεία, θα ζητήσουν το νερό από εμάς.

Τα παιδιά αλλά και εμείς βρισκόμαστε όμηροι μιας κατάστασης εκβιασμού. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει διαβούλευση από την πλευρά της διοίκησης με τους γονείς, αλλά ακόμα χειρότερα να μην υπάρχει ενημέρωση για το τι τελικά καλούμαστε να πληρώσουμε. Υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συμφωνίας οι οποίες μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση πριν υπογραφούν οι συμβάσεις, ώστε να μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για τη δική μας στάση από εδώ και πέρα”.

Η έμπειρη παράγοντας του υγρού στίβου, έφορος των Δελφινιών, Μαίρη Μηναδάκη, μας είπε: “Εάν η Πολιτεία θέλει να εισπράττει από τον πολίτη και να βάζει ένα επιπλέον (5ευρω) φόρο, ας το κάνει. Εφόσον οι κύριοι-ες του ΕΑΚΗ θέλουν να γίνουν φοροεισπράκτορες, είναι δικαίωμά τους”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η έφορος του “Ηράκλειο ‘91” Αλεξία Δραμητινού: “Η ζωή, όπως και ο αθλητισμός, είναι ένας διαρκής αγώνας. Εμείς παρά τα «αποφασίζουμε και διατάζουμε», παρόλη αυτή την αδικία, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας… Αγαπάμε τους υψηλούς στόχους. Η μετριότητα και το σκοτάδι μακριά από εμάς. Θα έρθουν πιο φωτεινές ημέρες!”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει