Αλλάζει στην Κρήτη ο ξενοδοχειακός χάρτης

ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΞΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ “ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ”

1.749

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για επενδύσεις βρίσκεται η Κρήτη. Μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι, κυρίως από την Ευρώπη, συζητούν την αγορά μικρών και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ σε φάση υλοποίησης μπαίνουν μεγάλα συγκροτήματα από την Ελούντα μέχρι τα Χανιά.

Deals μέσα στο επόμενο εξάμηνο

ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Μανόλης Μανούσος.
Ο κ. Μανόλης Μανούσος

“Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον επενδυτών, που δραστηιροποιούνται στον χώρο του τουρισμού για την Κρήτη και θεωρώ ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί 6-7 αγοραπωλησίες ξενοδοχείων στο νησί”, είπε στην “Π” ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Μανόλης Μανούσος.

Σύμφωνα μάλιστα με τις επισημάνσεις του, οι τιμές που διαπραγματεύονται είναι αυτές της αγοράς: «Eννοώ ότι κανείς δεν πουλάει, αλλά και κανείς δεν ζητάει να αγοράσει “κοψοχρονιά”».

Ο κ. Μανούσος ανέφερε ότι η προσέγγιση των ενδιαφερομένων γίνεται,  είτε μέσω μεσιτικών γραφείων είτε με απευθείας επαφές με τους εκπροσώπους του ξενοδοχείου που θέλουν να αγοράσουν και πρόσθεδσε ότι ο ίδιος γνωρίζει αρκετές περιπτώσεις υποψήφιων επενδυτών από Αυστρία, Κροατία, Τουρκία, Ισπανία αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, «έντονο ενδιαφέρον από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και διεθνή σήματα (brands), αλλά και εγχώριους και διεθνείς εξειδικευμένους διαχειριστές, για την είσοδό τους στην αγορά ακινήτων της Κρήτης, τη βελτίωση των υποδομών και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών και υψηλότερου εισοδηματικού προφίλ «βλέπει» η ΔΑΝΟΣ / BNP PARIBAS REAL ESTATE.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε υφιστάμενες τουριστικές μονάδες μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις στη βόρεια πλευρά του νησιού, κυρίως στις περιοχές Λασιθίου και Ηρακλείου. Παράλληλα, το έντονο ενδιαφέρον για boutique ξενοδοχεία στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων συνεχίστηκε αμείωτο και σε αυτή την περίοδο.

Μεγάλες επενδύσεις σε νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε πορεία εξέλιξης. Μεγάλα projects στην Κρήτη υπόσχονται να αλλάξουν τον ελληνικό τουρισμό».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει