Ποιος είναι ο Μπούσης που θέλει τον ΟΦΗ

Από τη χορηγία στους Μιλγουόκι στην αγορά του ΟΦΗ
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΣΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΑΡΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

17,477
Ο Μιχάλης Μπούσης με όλη την οικογένειά του
Ο Μιχάλης Μπούσης (πρώτος από δεξιά) με όλη την οικογένειά του

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Μιχάλης Μπούσης, κάτοικος του Σικάγο, είναι ο άνθρωπος που θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΦΗ.

Ο κ. Μπούσης είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπούν οι Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης και θέλει να πάρει υπό την κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Μιχάλης Μπούσης, κάτοικος του ΣικάγοO Mιχάλης Μπούσης είναι ο πρωτότοκος γιος του Δημήτρη και της Ελένης Μπούση ενώ έχει ακόμα τρία αδέρφια: Τους Άγγελο, Γιώργο και Βικτώρια.

Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι και εκείνος που διαδέχτηκε τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο Δημήτρης Μπούσης.

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας παντοπωλείων Cermak Fresh Market που πρόσφατα ξέφυγε από την Πολιτεία του Ιλινόις επεκτείνοντας την επιχείρησή του στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν και το Μιλγουόκι όπου διατέλεσε και χορηγός της ομάδας του Γιάννη Αντεντοκούνμπο.

Ο γιος του Μιχάλη Μπούση, Δημήτρης (φέρνει το όνομα του πατριάρχη της οικογένειας) έχει διατελέσει μάλιστα και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες μπάσκετ.

Η γνωριμία του και η φιλία του με τον Γιώργο Σαμαρά όταν ο τελευταίος αγωνιζόταν στις ΗΠΑ ήταν το «κλειδί» που άνοιξε την πόρτα για τον ΟΦΗ.

Η οικογένεια Μπούση

Ο Δημήτριος Μπούσης γεννήθηκε το 1953 στην Προσύμνη που ανήκει στο Δήμο Άργους του Νομού Αργολίδας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Ο Δημήτριος και η Ελένη το γένος Παλυβού γνωρίστηκαν στο Λύκειο και ερωτεύτηκε ο ένας τον άλλον. Το 1973 επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τον γάμο κλέφτηκαν και πήγαν στην Ελλάδα και χόρεψαν τον χορό του Ησαΐα παρουσία επτά μόνον ατόμων.

Επέστρεψαν στο Σικάγο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη, την Βικτώρια, τον Ευάγγελο και τον Γιώργο και σήμερα απολαμβάνουν τη χαρά δύο εγγονιών τους, του Δημήτρη και του Μιχάλη.

Ο Δημήτριος σπούδασε μηχανικός βιομηχανίας και το 1981 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στο Σικάγο και κατάφερε να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία.

Το 1986 αποφάσισε να συνεταιριστεί με έναν άλλο εξέχοντα Έλληνα, τον Παντελή Τζοτζόλη και άνοιξαν το πρώτο κατάστημα συνολικού εμβαδόν 2500 τ.π. με την επωνυμία «Central Park Produce» στο Central Park (Grand and Division Streets).

Επτά χρόνια μετά άνοιξαν το δεύτερο κατάστημα στη συμβολή της Cermak Road και Cicero Avenue, και το ονόμασαν «Cermak Produce». Ακολούθησαν και άλλα σουπερμάρκετ και έτσι δημιουργήθηκε μια αλυσίδα 15 καταστημάτων με την επωνυμία «Cermak Fresh Market».

Η αλυσίδα είναι μια από τις ανερχόμενες των Μεσοδυτικών Πολιτειών και μετά την Πολιτεία του Ιλινόις άρχισε να κατακτά την πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Αν και το καθένα από τα καταστήματα έχει τη δική του φυσιογνωμία και το επόμενο είναι μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο του προηγούμενου, εν τούτοις η αλυσίδα «Cermak Fresh Market», διατηρεί στο ακέραιο τον οικογενειακό της χαρακτήρα.

Ο Δημήτριος και η Ελένη Μπούση διακρίνονται όχι μόνο για τη γενναιοδωρία τους, αλλά και για την αγάπη τους για την Ελλάδα, τον ελληνισμό, την Ομογένεια και την Εκκλησία.

Η Ελένη Μπούση το 2015  ίδρυσε το Hippocratic Cancer Research Foundation, με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον καρκίνο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει