Τίμησαν τη Μητέρα στο TALOS PLAZA

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΜΦΙΚ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ

315

Μια πολύ ξεχωριστή ημέρα  ήταν για όλους η Κυριακή 13 Μαΐου   αφού πρωταγωνίστριες ήταν οι μητέρες!

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΜΦΙΚ βρέθηκαν από  νωρίς το πρωί στον αίθριο χώρο του  TALOS PLAZΑ και αγκάλιασαν κάθε μικρό επισκέπτη του, δίνοντάς του την ευκαιρία να προσφέρει στη μητέρα του πολύ ευφάνταστες και όμορφες ευχητήριες κάρτες, φτιαγμένες υπό την καθοδήγησή τους, από τα χεράκια του!

Μητέρες και παιδιά μέσα σε μια πολύ τρυφερή ατμόσφαιρα ζωγράφισαν στο χαρτί την αγάπη που τους ενώνει.

Οι μουσικοπαιδαγωγοί του ΜΦΙΚ στο TALOS PLAZAΗ μουσειοπαιδαγωγός Όλγα Μπερδιάκη δήλωσε: «Φτιάξαμε και χαρίσαμε στις μανούλες μας, κάρτες με ευχές που δηλώνουν την αγάπη προς εκείνες.

Επίσης διαβάσαμε σε μικρούς και μεγάλους ένα από τα πιο τρυφερά παραμύθια για την ανιδιοτελή αγάπη που έχει τον τίτλο «Θα σε αγαπώ ότι κι αν γίνει» (Debi Gliori).

Το παραμύθι αυτό είναι γεμάτο από εικόνες της φύσης , με πρωταγωνιστές τη μαμά αλεπού και το μικρό της και στο τέλος του προκύπτει η μεγάλη αλήθεια πως «ό,τι κι αν γίνεις και κροκόδειλος και αρκούδα και έντομο, εγώ θα συνεχίσω να σε αγαπώ…».

Η ανιδιοτελής αγάπη και ένα ισχυρό μήνυμα για τη διαφορετικότητα και το πώς πρέπει να την διαχειριζόμαστε ως κοινωνία πια είναι ο τελικός στόχος της αφήγησης».

Και συνεχίζοντας, σχετικά είπε: «Είναι πολύ σημαντικό από πολύ μικρή ηλικία να αναπτύξουν τα παιδιά αυτόν τον μηχανισμό μέσα τους και να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και οφείλουμε να αποδεχτούμε την ιδιαιτερότητα από όπου κι αν προέρχεται…

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και ήρθαν κοντά μας και το ΜΦΙΚ είναι πολύ ανοικτό σε τέτοια καλέσματα, γιατί μέσα από τα εκθέματά του και τις δραστηριότητες που διοργανώνει στέλνει πολύ ηχηρά  και ωφέλιμα μηνύματα, σε μικρούς και μεγάλους».

Έρχεται ο Ερευνότοπος  του ΜΦΙΚ

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα βρεθεί ξανά στο TALOS PLAZΑ, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018.  Από τις 12:00 έως και τις 14:00, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να αγγίξουν τα ταριχευμένα, άγρια ζώα της Κρήτης που φιλοξενούμε στον Ερευνότοπο του Μουσείου και να μάθουν παίζοντας το ειδικά σχεδιασμένο επιδαπέδιο παιχνίδι «Ισορροπώντας με τα άγρια ζώα της Κρήτης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει