Διαφήμιση του κρητικού αμπελώνα

3.015

Τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και το κρητικό κρασί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην ενδοχώρα της Κρήτης και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Πεδιάδας κοντά στο Αλάγνι.

Ακολουθώντας το δικό της πρόγραμμα η δούκισσα, μετά την επίσκεψη στην Κνωσό, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε εγκαταστάσεις και αμπελώνες γνωστού οινοποιείου, αλλά και να γευθεί τοπικούς οίνους από κρητικές ποικιλίες σταφυλιών.

Εντυπωσιασμένη από τον κρητικό αμπελώνα η δούκισσα της Κορνουάλης
Εντυπωσιασμένη από τον κρητικό αμπελώνα η δούκισσα της Κορνουάλης

Η δούκισσα της Κορνουάλης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και την ιδιαιτερότητα των παραγόμενων κρασιών, ενώ εντυπωσιάστηκε επίσης από τη γεωγραφία της ενδοχώρας στην Κρήτη, καθώς επίσης και από το επίπεδο των εγκαταστάσεων που διαθέτουν τοπικά οινοποιεία.

Λουλούδια από παιδιά δέχτηκε η Καμίλα.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Καμίλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την ανερχόμενη κρητική παραγωγή κρασιού, αλλά και την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, καθώς ήρθαν σε επαφή με παραγωγούς και υπεύθυνους οινοτουρισμού κατά την επίσκεψή τους στις Αρχάνες, στη μικρή εκθεσιακή αγορά τοπικών προϊόντων που στήθηκε προς τιμήν τους, στην πλατεία Παναγίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει