Διαγωνισμός ρομποτικής στην Κρήτη

642

Ο μεγαλύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά έρχεται στο Ηράκλειο.

Το FIRST LEGO League που για τη φετινή σχολική χρονιά 2017 – 2018 τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλοπούλου,  έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS» και προκαλεί περισσότερα από 300,000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του.

Οι μικροί μας φίλοι καλούνται φέτος να διαλέξουν και να λύσουν ρεαλιστικά προβλήματα ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης. Η αρχή για τον φετινό διαγωνισμό πραγματοποιείται με  προκριματικούς σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ξάνθη.

Από τις ομάδες που συμμετέχουν, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη. Στην Κρήτη ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει με μία «γιορτή γνωριμίας» των ομάδων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του TALOS PLAZA το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, υπό τους ήχους του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, το Ενυδρείο Κρήτης – CRETAquarium Θalassoκosmos θα φιλοξενήσει τις 12 ομάδες προερχόμενες από όλη την Κρήτη που καλούνται να παρουσιάσουν μία λύση σε ένα ρεαλιστικό πρόβλημα που έχουν επιλέξει σχετικά με το νερό, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Το Ενυδρείο Κρήτης για τη μέρα της διεξαγωγής του διαγωνισμού θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Αν κάποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τον ημιτελικό από κοντά θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο της υποδοχής του Ενυδρείου (2810 337788).

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία. Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την ρομποτική προάγει την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και τη  διασκέδαση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι δράσεις και τα events δεν σταματούν και δεν εστιάζουν μόνο στην ημέρα του διαγωνισμού. Ακόμα και το καλοκαίρι η κατασκήνωση ρομποτικής προσφέρει εκτός από διακοπές, χαρά και παιχνίδι σεμινάρια και δράσεις γύρω από τη  ρομποτική.

Με εφαρμογή σε πολλούς τομείς και με πολλά οφέλη, η ρομποτική αποτελεί το μέλλον και επειδή το μέλλον ανήκει στα παιδιά, ευχόμαστε απλά για ακόμη μια χρονιά καλή επιτυχία σε όλους!

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει