Γνωρίστε το Δεινοθηρίο στο Talos Plaza

ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΦΙΚ

536

Κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το  Talos Plaza για να γνωρίσουν το γιγάντιο Δεινοθήριο ένα ζώο που έζησε στην Κρήτη πριν από 8,5 εκατ. χρόνια απευθύνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η  εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική δράση  θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΜΦΙΚ βγαίνουν εκτός των τειχών του μουσείου και έρχονται στο Talos Plaza για να γνωρίσουν σε όλους το Δεινοθήριο το Γιγάντιο, το τρίτο μεγαλύτερο θηλαστικό που έζησε στη Γη, μέσα από το παιχνίδι και τη χειροτεχνία.

Η δράση μας ξεκινά με την πολύ ενδιαφέρουσα  ιστορία της ανακάλυψης του σκελετού του Δεινοθηρίου από ένα μικρό κορίτσι στη Σητεία.

Πώς η μικρή Ελένη κατάλαβε ότι η «πέτρα» που ξεπρόβαλλε στο λιόφυτο του μπαμπά της ήταν στην πραγματικότητα ένα μέρος του σκελετού του προϊστορικού ζώου; Πώς έμοιαζε το Δεινοθήριο και από πού πήρε το όνομα του; Πότε έζησε και πώς βρέθηκε ο σκελετός του στο νησί μας; Τι έτρωγε και πότε εξαφανίστηκε; Όλα αυτά και άλλα πολλά θα τα ανακαλύψουμε μέσα από  δύο συναρπαστικά επιτραπέζια παιχνίδια με ερωτήσεις παρατήρησης και γνώσης για το Δεινοθήριο, αλλά και για άλλα προϊστορικά ζώα της Κρήτης, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η ιστορία πλαισιώνεται με δύο ειδικά φτιαγμένα επιτραπέζια παιχνίδια με ερωτήσεις παρατήρησης και γνώσης για το Δεινοθήριο, αλλά και για άλλα προϊστορικά ζώα της Κρήτης.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν το δικό τους Δεινοθήριο χρησιμοποιώντας διάφορα πολύχρωμα υλικά και βέβαια… τη φαντασία τους!

«Η παρουσία των εκπαιδευτών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο TALOS PLAZA, αποτελεί τιμή και ευθύνη, για εμάς.

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που μοναδικό στόχο έχει την εκπαίδευση και την ποιοτική απασχόληση όλων όσοι πάρουν μέρος στη δράση αυτή.

Στοχεύουμε να θεσμοθετήσουμε παρόμοιες συνεργασίες, οι οποίες σίγουρα θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία και θα αναβαθμίσουν το γίγνεσθαι των δράσεων μας» δηλώνουν οι διοργανωτές του εορταστικού προγράμματος «Χριστούγεννα 2017» .

Η εκδήλωση επαναλαμβάνεται Τετάρτη 3 καθώς και Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, ώρες 17:00 – 19:00.

 

Διασκέδαση με πειράματα για παιδιά

Η βιολόγος και συγγραφέας του παιδικού βιβλίου “Πρόσεχε μην κολλήσεις… μια ιστορία για τον φάγο τον Φλου” Ειρήνη ΚώστογλουTο Εργαστήριο Ειδικής Μελέτης και Πειραμάτων θα βρίσκεται στο Talos Plaza με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας επιστήμονες σήμερα Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Η βιολόγος και συγγραφέας του παιδικού βιβλίου “Πρόσεχε μην κολλήσεις… μια ιστορία για τον φάγο τον Φλου” Ειρήνη Κώστογλου θα διασκεδάσει τα παιδιά με πειράματα και θα χαρίσει ένα βιβλίο της.

Ώρες λειτουργείας: 10.00-14.00 & 18.00-20.00

Παράλληλα η συγγραφέας Ειρήνη Κώστογλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Πρόσεχε μην Κολλήσεις» στο Talos Plaza.
Εικονογράφηση: Μάξιμος Χατζηδάκης Εργαστήριο Πειραμάτων.

Η Ειρήνη Κώστογλου είναι βιολόγος με εξειδίκευση στη Φυσιοπαθολογία και την Ειδική Αγωγή.
Ταγμένη στο εκπαίδευση παιδιών διατηρεί και το «Science Learning Lab” (www.sciencelearninglab.gr), ένα εργαστήριο ειδικής μελέτης και πειραμάτων όπου εκεί με πολλή φροντίδα εκπαιδεύει μικρά παιδιά να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τον κόσμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει