Ελπιδοφόρα νέα γενιά!

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ “Π”

2.090

Μεγάλες επιτυχίες και φέτος από τους υποψήφιους της Κρήτης! Εφτά στους 10 που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις κατάφεραν να πετύχουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ παρέχοντας υψηλές προσδοκίες για το μέλλον! Είναι πραγματικά μια ελπιδοφόρα γενιά!
Ανάμεσά τους και πολλοί αριστούχοι, οι πρώτοι των πρώτων που κατάφεραν να εισαχθούν με εντυπωσιακό αριθμό μορίων στη σχολή της προτίμησής τους! Ελαφρύ προβάδισμα στις εισαγωγές έχουν και φέτος τα κορίτσια που πέτυχαν να μπουν στα πανεπιστήμια.

Στο μεταξύ, στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά κυμάνθηκαν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θεαματική ήταν η πτώση στις σχολές του 5ου πεδίου εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Σε σχολές, όπως της Νομικής και της Ψυχολογίας, σημειώθηκε ελαφρά άνοδος χωρίς ωστόσο να λείψουν και τα αρνητικά πρόσημα.

Στο 2ο πεδίο παρατηρείται μια πτωτική τάση που από τους ειδικούς αποδίδεται στη δυσκολία των Μαθηματικών. Στις ιατρικές σχολές επιβεβαι- ώθηκε και φέτος η σταθερή ζήτησή τους! Οι βάσεις των ιατρικών σχολών αυξήθηκαν από 32 έως 82 μόρια. Τα παιδαγωγικά τμήματα ανέβηκαν από 500 έως και 1.300 μόρια, μια άνοδος που, όπως επισημαίνεται, δεν οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων, αλλά στον υπερδιπλασιασμό της ζήτησης.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι χαμηλές επιδόσεις των Μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας επιβεβαιώθηκαν και στο τελικό αποτέλεσμα- ορισμένες σχολές πέφτουν κατά 1.300 μόρια, ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση στα τμήματα Χημείας.

Όλο το ρεπορτάζ στο ΠΛΗΡΕΣ ΕΝΘΕΤΟ EΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ 2017 ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ KΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ στην “Π” που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Αναλυτικά:

  • Οι βάσεις σε όλες τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • Oι επιτυχόντες απ’ όλα τα Λύκεια του Νοµού
  • Τι λένε οι αριστούχοι των φετινών Πανελλαδικών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει