Βραβεία στους ξενοδόχους για τα 70 χρόνια της ΠΟΞ
Βραβεία στους ξενοδόχους για τα 70 χρόνια της ΠΟΞ

Τη συμπλήρωση των 70 χρόνων της παρουσίας της στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας γιόρτασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, τιμώντας για την προσφορά τους και πρωτεργάτες του τουρισμού από την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “70 Χρόνια ΠΟΞ (1949-2019): 70 Χρόνια Προσφοράς στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία”, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, μνημονεύτηκε η μεγάλη συλλογική διαδρομή της Ομοσπονδίας, που άφησε το αποτύπωμα του ξενοδοχειακού κλάδου στην οικονομική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση δώδεκα επιχειρηματιών – ανάμεσά τους και τρεις γυναίκες – ως αναγνώριση της πολύχρονης και πολύπλευρης συνεισφοράς τους στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Τάσιος έκανε λόγο για “ιστορικό ορόσημο στη μεγάλη διαδρομή εξέλιξης και προόδου που διένυσε ο κλάδος” και πρόσθεσε:

“Στην πιο μεγάλη κρίση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με τη χώρα να καταρρέει και τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση, ο ξενοδοχειακός κλάδος έγινε το στήριγμα πάνω στο οποίο ακούμπησε η Ελλάδα. Έγινε το ξενοδοχείο καταλύτης για την ανάταξη της οικονομίας και πυλώνας για τη συνοχή της κοινωνίας”.

Μανόλης Τσακαλάκης, Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Νίκος Χαλκιαδάκης στην εκδήλωση της ΠΟΞ
Μανόλης Τσακαλάκης, Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Νίκος Χαλκιαδάκης στην εκδήλωση της ΠΟΞ (Φωτό Money and Tourism)

Ποιοι βραβεύθηκαν

Οι ξενοδόχοι που βραβεύτηκαν είναι οι κ.κ. Νίκος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Τηλέμαχος Γρηγοριάδης, Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Αριστοτέλης Διβάνης, Βασίλης Καμπουράκης, Σπύρος Κοκοτός, Αθανάσιος Ρέτσος, Γεράσιμος Φωκάς καθώς και οι κυρίες Ντία Καψή, Ειρήνη Μαντζαβελάκη και Ισμήνη Τορνιβούκα.

Βραβεία απένειμαν επίσης από πλευράς ΠΟΞ οι τρεις αντιπρόεδροι του Δ.Σ. κκ. Μανώλης Γιαννούλης, Άρης Σουλούνιας και κα Κωνσταντίνα Σβύνου, ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος (ιδιαίτερη στιγμή όταν παρέδωσε ο ίδιος το βραβείο στον πατέρα του κ. Αθανάσιο Ρέτσο) και ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.