Τραβούν «χειρόφρενο» οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης

Οι οδηγοί ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία που θα αρχίσει στις 6 το πρωί, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το Σωματείο αναφέρει: «Με από άκαρπες διαπραγματεύσεις 7 μηνών  με τους εργοδοτικούς συλλόγους έχει φτάσει ο «κόμπος στο χτένι» , δεν μπορούμε να ζούμε άλλο στην ανασφάλεια διεκδικώντας τα αυτονόητα, μισθούς αξιοπρέπειας. Το νησί  μας αποτελεί έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν το νησί.Έχοντας όλοι την καλή διάθεση να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Δεν έχουμε πλέον άλλη λύση, η απεργία είναι μονόδρομος  και εσείς επιλέξατε να οδηγηθούμε σε απεργία .»

«Ανταποκριθήκαμε σε όλα τα οικονομικά τους αιτήματα, δώσαμε τα χέρια και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι θα προχωρήσουν σε απεργία, ότι αθετούν την συμφωνία. Ας απεργήσουν, ότι ήταν να τους δώσουμε τους το δώσαμε» είπε στο PATRIS.GR ο Κώστας Κουρκουνάκης · Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα, άλλα συμφωνήσαμε και άλλα θα μας βάλουν να υπογράψουμε στην σύμβαση οι δικηγόροι τους» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Αβραάμ Παναγιωτάκης ο οποίος τόνισε «Έχουμε 500 μέλη και πιστεύουμε ότι θα απεργήσουν τουλάχιστον 100,οι κινητοποιήσεις είναι η μόνη μας λύση.»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυριακή είναι η μέρα με τις περισσότερες πτήσεις της εβδομάδας και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου διακινούνται (αφίξεις-αναχωρήσεις) πάνω από 30.000 επισκέπτες.

Στο πλευρό τους και οι οικοδόμοι

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμπαραστέκεται στο σωματείο  Οδηγών Λεωφορείων Κρήτης και στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει την Κυριακή 2 Ιούνη από τις 6 το πρωί στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης.

Τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούν χρονιές ρεκόρ για τον τουριστικό κλάδο σε αφίξεις και κέρδη, ενώ ήδη η σεζόν ξεκίνησε δυναμικά.  Όμως τα μεροκάματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, που αναγκάζονται να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια παραμένουν καθηλωμένα.

Οι Οικοδόμοι στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών, των πρακτόρων, των μεγαλοξενοδόχων.

Σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς έφτασε η ώρα να πούμε ως εδώ. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Είναι στο δικό μας χέρι να επιβάλουμε το δίκιο μας.