Στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Ντουμπάι η Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού Arabian Travel Market (ATM) που πραγματοποιήθηκε από 1 έως και 4 Μαΐου στο Ντουμπάι, η οποία φέτος γιόρτασε τα 30 της χρόνια. Η συμμετοχή σε εκθέτες, επαγγελματίες επισκέπτες και κοινό ξεπέρασε σε αριθμό το 2022, ενώ, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στην Κρήτη, όπως διαπιστώθηκε και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, δημιουργούς τουριστικού περιεχομένου και διαμορφωτές κοινής γνώμης, ενώ παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού και στο κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο. Διαπιστώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές πολυτελείας, καθώς επίσης για διακοπές δραστηριοτήτων και οικογενειακές διακοπές.

Τόσο η αγορά των Η.Α.Ε. όσο και των γειτονικών κρατών είναι ιδιαίτερα ελκυστική, λόγω της υψηλής τουριστικής δαπάνης σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους επισκέπτες μας, καθώς επίσης λόγω της μεγαλύτερης συχνότητας ταξιδίων την περίοδο του καλοκαιριού κατά την οποία επιλέγουν πιο δροσερούς από τη χώρα τους προορισμούς.

Την αύξηση τους τουριστικού ρεύματος πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά η πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας προς το Ηράκλειο την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου με συχνότητα δυο φορές την εβδομάδα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθεί απευθείας σύνδεση και με άλλες χώρες του Aραβικού Kόλπου.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κοπάσης Ελευθέριος, η προϊσταμένη της Δ/νσης Οργάνωσης Ποιότητας και Αποδοτικότητας Γωγώ Σταυρακάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη, και τα στελέχη Εύα Διακοσταμάτη και Νεράντζη Εύα.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Κώτσογλου δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτή η αγορά αρχίζει να “μαθαίνει” την Κρήτη και να συνδέεται μαζί της αεροπορικά, από Σ. Αραβία, Κατάρ και Αίγυπτο με απευθείας πτήσεις. Αυτό θα δημιουργήσει ευτυχισμένους επισκέπτες, που με τη σειρά τους θα γίνουν πρεσβευτές της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά την προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού της Κρήτης στις χώρες του Κόλπου, γιατί η Κρήτη πρέπει να είναι παντού!”.