ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CACTUS ΒΑΥ

Μικρές και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις υλοποιούνται και σχεδιάζονται στην Κρήτη, που παίζει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό. Πανελλαδικά οι επενδύσεις σε νέες τουριστικές μονάδες ξεπερνούν τα 4,1 δισ. ευρώ, ενώ ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι οι φετινές ταξιδιωτικές εισπράξεις θα ανέλθουν στα 14,5 δισ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας Νίκος Χαλκιαδάκης, τον περασμένο Φεβρουάριο αγόρασε το συγκρότημα “Matamy Beach” στη Σταλίδα, ιδιοκτησίας Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου, μια μικρή μονάδα 80 κλινών, η οποία φέτος λειτουργεί ως έχει, ωστόσο σχεδιάζεται η πλήρης ανακαίνιση και αναμόρφωσή της από τον αρχιτέκτονα Λευτέρη Τσικανδηλάκη.

“Την επόμενη σεζόν θα λειτουργήσει ένα πλήρως αναμορφωμένο συγκρότημα” μας είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, σημειώνοντας ότι μαζί με την αγορά του ξενοδοχείου και την ανακαίνισή του, το συνολικό κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος έχει στην ιδιοκτησία του τα ξενοδοχεία Cactus Beach, Cactus Royal και Cactus Village.

Σύντομα αρχίζει η λειτουργία του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 325 κλινών που κατασκευάζει ο όμιλος Καλουτσάκη, ο οποίος μέσω των Hersonisos Group Ηotels λειτουργεί 7 ξενοδοχεία στην περιοχή της Χερσονήσου. Το ξενοδοχείο, όπως έχει γράψει η “Π”, ονομάζεται “Άβατον” και πρόκειται για επένδυση προϋπολογισμού 25-30 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα μονάδα που βρίσκεται μετά το Μουσείο “Λυχνοστάτης” θα διαθέτει 70 πισίνες, 5 εστιατόρια, 3 μπαρ, spa 600 τ.μ. συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 250 ατόμων.

Στο συγκρότημα θα υπάρχουν 5 βίλες από 90τ.μ. έως 200τ.μ. ενώ το 50% των δωματίων θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Στο χαρτοφυλάκιο του Hersonissos Group Hotels περιλαμβάνονται ακόμη τα ξενοδοχεία Bella Beach, Silva Beach, Hersonissos Maris, Hersonissos Palace, Hersonissos Village, Hersonissos Hotel και Hersonissos Park. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Καράτζη κατασκευάζει δίπλα στο ξενοδοχείο “Nana Beach” (ιδιοκτησίας του ομίλου) μια καινούρια, πολυτελή μονάδα δυναμικότητας 120 κλινών.

Σχεδόν όλα τα δωμάτια – σουίτες θα έχουν ιδιωτική πισίνα και στους πελάτες θα παρέχονται εκτός από απόλυτη ιδιωτικότητα και υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν και νέες εντυπωσιακές επενδύσεις. Ξεχωρίζει η επένδυση της Tui στην Κρήτη, που αφορά τη δημιουργία ενός νέου Robinson Club.

Η TUI επενδύει στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρεία του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κατόχου οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όπου θα κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club. Μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στα Χανιά με περισσότερες από 1.300 κλίνες πρόκειται να κατασκευαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Οπως αναφέρουν τα “Χανιώτικα Νέα”, υπεγράφη σύμβαση αγοράς παραθαλάσσιου ακινήτου 160 στρεμμάτων με τίμημα 15.500.000 ευρώ περίπου, που βρίσκεται στη ευρύτερη περιοχή της Γεωργιούπολης. Ο αγοραστής είναι όμιλος ξένων συμφερόντων που εκπροσωπείται από τον Κ. Θωμά Κυριακίδη και προορίζει το ακίνητο για την ανέγερση μιας από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στο νομό Χανίων, υψηλών προδιαγραφών.