Στην κόψη του ξυραφιού η βιωσιμότητα κορυφαίου tour operator – τι θα γίνει με τις οφειλές σε ξενοδοχεία της Κρήτης

Σύμφωνα με το Money-tourism, αν δεν βρεθεί λύση και δεν υπάρξει υποχώρηση από κάποια από τις δύο πλευρές -ή και από τις δύο- εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος -που μπορεί να είναι και ώρες- θα ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας του tour operator.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αναστολή λειτουργίας θα αφορά μόνο τον tour operator και κάποιες από  τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου, κάτι που βέβαια πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη πως θα γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο tour operator έχει εξοφλήσει το σύνολο σχεδόν των οφειλών του στα ελληνικά ξενοδοχεία, που ήταν αρκετές, με μοναδική εξαίρεση κάποια ξενοδοχεία της Κρήτης, που έχουν λαμβάνειν ακόμη…

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση της διοίκησης του γνωστού tour operator, μπορεί να αποσκοπεί στο να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις με τις αρχές, ώστε να επιτευχθεί ένα hair cut της επιδότησης για τον Covid, καθώς ήδη έχουν μπει “φρέσκα χρήματα” στο ταμείο, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία εξοφλήθηκαν σημαντικές υποχρεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια εξέλιξη, που θα ξυπνήσει μνήμες Thomas Cook -αν και δεν υπάρχουν δεδουλευμένες οφειλές στα ξενοδοχεία αφού είμαστε στην αρχή της σεζόν- μόνο κακό κάνουν στον ευρωπαϊκό Τουρισμό. Και βέβαια θα δημιουργήσει “ανασφάλεια και εκνευρισμό στους πελάτες”, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά πηγή κορυφαίου tour operator που ρωτήθηκε από το Χ&Τ.

ΠΗΓΗ: money-tourism