Πρόεδρος ξενοδόχων: Αστειότητες τα περί πτηνών, άλλος ο λόγος που ακύρωσε η Easy Jet τα δρομολόγια για Σητεία

Στον «αέρα» έχουν βρεθεί, όπως έγραψε το patris.gr οι κρατήσεις εκατοντάδων ταξιδιωτών που έκλεισαν θέσεις με την Easy Jet για Ιταλία, μέσω του αεροδρομίου Σητείας, μετά την απόφαση της εταιρείας χαμηλού κόστους να ακυρώσει στο σύνολό του, το πτητικό πρόγραμμα του καλοκαιριού.

Η εταιρεία επικαλείται θέμα ασφάλειας των πτήσεων επειδή πετάνε στην περιοχή άγρια πουλιά, ωστόσο ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σητείας λέει ότι άλλη είναι η αιτία και έχει σχέση με τις χαμηλές πληρότητες στις κρατήσεις ,που θα έκαναν το δρομολόγιο ασύμφορο.

Χαμηλές οι πληρότητες

Αστειότητες χαρακτήρισε την δικαιολογία της εταιρείας περί «άγριων πτηνών που απειλούν την ασφάλεια των πτήσεων» ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης, υπενθυμίζοντας ότι πετάνε ήδη αεροπλάνα από την Κοπεγχάγη και το Τελ Αβίβ , χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Άλλη είναι η αιτία και θεωρώ ότι σχετίζεται με τις πολύ χαμηλές πληρότητες της τάξης του 55%-65% που υπήρχαν στις πτήσεις από και για την Ιταλία ,( με τιμές 40-45 ευρώ το ταξίδι με επιστροφή)με αποτέλεσμα να είναι τα δρομολόγια ασύμφορα» είπε στο patris.gr ο κ.Κακουράκης.

Ο ίδιος σχολίασε ότι ήταν από την αρχή αντίθετος με το εγχείρημα ,γιατί θεωρεί, μεταξύ άλλων, ότι ήταν λάθος ο χρόνος, δηλαδή οι μήνες Ιούλιος Αύγουστος που η περιοχή έχει ήδη κόσμο αλλά και η επιλογή της χώρας .