Η έναρξη λειτουργίας του Ιkos Kissamos αναμένεται το 2025
Η έναρξη λειτουργίας του Ιkos Kissamos αναμένεται το 2025

Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το capital.gr την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η επένδυση προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ για το Ikos Kissamos στον κόλπο Κισσάμου Χανίων. Η μονάδα θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, μπανγκαλόου και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων.

Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται τον Μάιο του 2025. Για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 στρεμμάτων ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα.

Το πρώτο Intercontinental εκτός Αθήνας

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι έτοιμο από το δίδυμο Hines-Henderson Park το πρώτο InterContinental Resort εκτός Αθήνας, στη θέση του παλιού ξενοδοχείου “Ερμής”, πρώην ιδιοκτησίας του ομίλου Μαμιδάκη. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από πριν το καλοκαίρι.

Το InterContinental Resort Crete, στον Άγιο Νικόλαο, θα διαθέτει 205 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές βεράντες –και τα μισά με ιδιωτικό τζακούζι– ενώ το ξενοδοχείο θα διαθέτει πισίνες, spa, τέσσερα εστιατόρια, τρία μπαρ κ.ο.κ. Τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων θα έχει η Knossian Group, των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, η οποία έχει αυτή τη στιγμή περί τα 10 ξενοδοχεία στην ομπρέλα της σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται πως ακριβώς δίπλα ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του το Niko Seaside Resort MGallery υπό το πολυτελές σήμα της MGallery Collection του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor, που ανέλαβε τη διαχείριση. Πρόκειται για το έτερο πρώην ξενοδοχείο Coral του ομίλου Μαμιδάκη, που το 2019 πέρασε στον αμερικανικό κολοσσό ανάπτυξης ακινήτων Hines.