Λιποθυμίες τουριστών, καθημερινά στην Κνωσό,  λόγω ζέστης

Η αναμονή κάτω από τον καυτό ήλιο δεν είναι εύκολη ιδίως για τους ηλικιωμένους επισκέπτες και έτσι τα λιποθυμικά επεισόδια είναι καθημερινά.

Όπως είπε στο patris.gr ο Αρχιφύλακας της Κνωσού Νίκος Παπαδάκης σήμερα επισκέφθηκαν τον χώρο ,κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, περισσότεροι από 6.000 ξένοι, από 3 κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

«Κάθε μέρα έχουμε 4.000-5.000 επισκέπτες κατά μέσο όρο και προσπαθούμε να ταλαιπωρούνται αυτοί οι άνθρωποι όσο γίνεται λιγότερο» είπε ο κ.Παπαδάκης, συμπληρώνοντας ότι περιμένουν τουλάχιστον 30 λεπτά στον ήλιο για να επισκεφθούν την αίθουσα του θρόνου.

«Και σήμερα είχαμε περιστατικά λιποθυμιών ,ευτυχώς υπάρχουν τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στον χώρο,2 σε κάθε βάρδια και προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν είναι πάντα εδώ, είπε.

Σε σοβαρότερα περιστατικά ,γίνεται κλήση στο ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ότι θα κλείσει για κάποιες ώρες η Κνωσός λόγω του καύσωνα ,όπως θα συμβεί σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.