Λονδίνο

Ο προϋπολογισμός του ταξιδιού δεν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει τον προορισμό που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους.

Αυτό απάντησε 1 στους 2 Βρετανούς που ρωτήθηκαν σε έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικών συμβούλων Travel Counsellors.

Mάλιστα το 76% από αυτούς είπε ότι το 2023 θα ταξιδέψει σύμφωνα με τον προγραμματισμό του.

Σύμφωνα με το “tornos.gr”, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο σε δείγμα 2.500 ταξιδιωτών, σχεδόν το 60% των πελατών της Travel Counsellors προγραμματίζουν να κάνουν κράτηση των διακοπών τους για το 2023 τη συνήθη χρονική περίοδο, το 24% επιθυμεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις προσφορές προκρατήσεων και το 18% θα κάνει κράτηση την τελευταία στιγμή, εντός δύο μηνών από την ημερομηνία αναχώρησης.

Η έρευνα ανέδειξε επίσης την ανάγκη των ταξιδιωτών για ευελιξία κατά τη λήψη της απόφασης για κράτηση, με περισσότερους από το 60% να ενδιαφέρονται για χαμηλές προκαταβολές ή ευέλικτους όρους πληρωμών.

Ωστόσο, ο προϋπολογισμός του ταξιδιού δεν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει τον προορισμό που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους οι Βρετανοί. Σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι ο προορισμός είναι πιο σημαντικός από το κοστος διακοπών, ενώ το 30% δήλωσε ότι το πιο πιθανό είναι να κάνει κράτηση ταξιδιού all inclusive ώστε να μην καταβάλει επιπλέον χρεώσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων, δημοφιλέστεροι προορισμοί αυτή τη στιγμή για το 2023 είναι η Μεσόγειος, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ν. Ζηλανδία αλλά και η Καραϊβική.

Τέλος, το 64% των πελατών της εταιρείας δηλώνουν ότι η αύξηση του κόστους ζωής επηρεάζει την καθημερινότητά τους αλλά για πολλούς οι διακοπές παραμένουν προτεραιότητα.