Ροή ειδήσεων
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτάζουν: Αρριανός, Λεύκιος, Ααρών, Αβραάμ, Αδάμ, Αδαμάντιος, Εύα, Δαβίδ, Δαν, Δεβόρα, Εσθήρ, Μελχισεδέχ, Νώε, Ραχήλ, Ρεβέκκα, Ρούμπεν, Σάρα, Ισαάκ, Ιώβ, Αιθάν
16°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΑμεΑ παραλία

Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στον τουρισμό και η βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν  στο Υπουργείο Τουρισμού ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει θετικά τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον τουρισμό.

Ο υπουργός σημείωσε ότι αφενός είναι δικαίωμα η καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις τουριστικές υπηρεσίες αφετέρου μπορεί να επιφέρει και αναπτυξιακές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό, αφού θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας υπογράμμισε ότι η προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί δείκτη πολιτισμού για έναν τουριστικό προορισμό και ότι στόχος του Υπουργείου  είναι να υπάρχουν υποδομές προσβασιμότητας στον δημόσιο χώρο, αλλά και στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Βαρδακαστάνης ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τον  θετικό τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζητήματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών και την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ΑμεΑ στον τουρισμό.