ο Κάρολος και η Καμίλα

ο Κάρολος και η Καμίλα

Ως μια γιορτή για την ελληνοβρετανική φιλία παρουσιάζουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη και την Κνωσό 9-11 Μαΐου ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα σε μήνυμά τους.

Μέσω του λογαριασμού «Clarence House», της βασιλικής κατοικίας του Καρόλου στο Λονδίνο δηλαδή, ο Βρετανός πρίγκιπας αναφέρει:

Ανακοίνωσαν οι ίδιοι την επίσκεψή τους στην Κνωσό ο Κάρολος και η Καμίλα
Ανακοίνωσαν οι ίδιοι την επίσκεψή τους στην Κνωσό

«Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για τη μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για τη νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας» γράφει το «tweet».

Την ανάρτηση συνοδεύει και μια φωτογραφία από το παλάτι της Κνωσσού.

Το πρόγραμμα

Η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στη χώρα μας θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το ίδιο βράδυ, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους στο οποίο εκτός από την πολιτική ηγεσία θα παρευρεθεί και η «αφρόκρεμα»  των Αθηνών.

Δεν θα υπάρξει επίσημη υποδοχή  στην Ηρώδου Αττικού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι αρχηγός κράτους.

Το επόμενο πρωί ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια μαζί με την Καμίλα θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου (γνωστό και ως «Μνημείο Αθηνών»).

ο Κάρολος και η Καμίλα: Από τις 24 Μαρτίου η “Π” είχε αποκαλύψει την επίσκεψή τους
Από τις 24 Μαρτίου η “Π” είχε αποκαλύψει την επίσκεψή τους

Ο Κάρολος θα περάσει στη συνέχεια μια βόλτα από τον Πειραιά, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το «Αβέρωφ».

Η Καμίλα αναμένεται να δώσει το “παρών” στο «Μουσείο Μπενάκη», ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της συζύγου του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής, αλλά και κέντρο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην Κρήτη

Ο τελευταίος προορισμός του πριγκιπικού ζεύγους θα είναι η Κρήτη, στις 11 Μαΐου, και όπως αποκάλυψε η “Π”, εδώ και αρκετές εβδομάδες προετοιμάζεται η επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Είναι γνωστό ότι ο Κάρολος και η Καμίλα έρχονται συχνά για διακοπές στην Ελλάδα.

Το αγαπημένο τους νησί είναι η Κέρκυρα, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί ανεπίσημα το Άγιο Όρος.