Μ’ ένα like στη σελίδα τους στο Facebook γίνεσαι φοιτητής τους!
Οι μαζικές εισαγωγές νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια με βάσεις ακόμα και στα… Τάρταρα, ήρθαν να σπάσουν τη μονοτονία του Αυγούστου της πανδημίας και των τουρκικών προκλήσεων, που συνόδευσαν τα εφετινά μπάνια του λαού. Από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου της Κεραμέως, ψυλλιαζόμαστε πλέον ότι από την αριστεία βαδίζουμε ολοταχώς για την αχρηστία.
Δεν υπαινίσσομαι κάτι για τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά με γραπτά του 2 και του 6 στις πανελλαδικές δεν τρέφω και ιδιαίτερες προσδοκίες για τους μελλοντικούς αποφοίτους. Και από το 77% που εισήχθησαν στις σχολές δεν ξέρω πόσους θ’ απορροφήσει η αγορά εργασίας, η επιστήμη και η έρευνα.
Προφανώς και δεν μπορεί να γίνουν όλοι άριστοι, αλλά είναι και πέρα για πέρα κρίμα να επενδύουμε σε μια κοινωνία… αχρήστων. Δεν έχω κάτι με τα παιδιά και τα γραπτά τους και μη μου πείτε ότι καλύπτω τους άλλους που με ακόμα λιγότερες γνώσεις ετοιμάζονται για το Deree και άλλα κολέγια με τα λεφτά του μπαμπά.
Ψυχρά και αποστασιοποιημένα προσπαθώ να το δω, όσο και αν μου προκαλεί τον γέλωτα η ευρηματικότητα και το χιούμορ κάποιων που λένε ότι υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές που μ’ ένα like στη σελίδα τους στο Facebook γίνεσαι φοιτητής τους!
Εξίσου καλό και το άλλο ποστάρισμα που αναφέρεται στις ευχές και τα συγχαρητήρια των γονιών προς τα «πετυχημένα» παιδιά τους μέσω F/B, λες και δεν τα βλέπουν στο σπίτι για να τους τα πουν διά ζώσης…
Και μου αρέσει που συνηθίζουμε και λέμε ότι το μέλλον είναι ζοφερό, την ώρα που πιο ζοφερό από το παρόν, δεν γίνεται. Μέχρι και ο Big Brother επανέκαμψε, μέχρι και τον Μικρούτσικο επιστράτευσαν και στο «σπίτι» μέσα κυκλοφορούν και πτυχιούχοι της διπλανής πόρτας για να βρουν, όχι δουλειά αλλά, γαμπρούς και νύφες!
Την ίδια ώρα η Κεραμέως με μοναδικά εφόδια τις μάσκες και τα παγουρίνο, άντε και το τσιρλίντινγκ, προσπαθεί να ξαναβάλει τα παιδιά στα σχολεία, όταν και άμα βρει την κατάλληλη ημερομηνία και τους μέσους όρους.
Οι δε γονείς είναι ήδη στα κάγκελα, διαδηλώνοντας κατά της μάσκας και των επερχόμενων εμβολίων κάνοντας προπόνηση για τη μέχρις εσχάτων μάχη «ψεκασμένοι εναντίον εμβολιασμένων»! Και όμως δεν έχουμε τα πρωτεία, καθώς στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διαδηλώνουν ήδη κατά της «ιατρικής τυραννίας»!
Η πανδημία καλά κρατεί, τα κρούσματα σταθεροποιημένα σε τριψήφια νούμερα επί καθημερινής βάσης και κάπως έτσι αλλάξαμε μήνα, που δύσκολα θα είναι ο … χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας.
Και μπορεί οι Τούρκοι να συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις NAVTEX και τις προκλήσεις σε Αιγαίο και κυρίως σε ανατολική Μεσόγειο, αλλά αυτό ουδόλως επηρέασε τα μπάνια ημεδαπών και αλλοδαπών στα πολυτάραχα παράλιά μας και τα ταλαιπωρημένα χωρικά μας ύδατα, τα οποία γίνονται αντικείμενο διεκδικήσεων, ΑΟΖ και επέκτασης στα 12 μίλια, έτσι για να πικάρουμε και άλλο στην Τουρκία, που πασχίζει να μας πάει στη συνεκμετάλλευση μέσω διαλόγου, ενώ εμείς αντιστεκόμαστε με στιλ γνωστό και ελληνικό… τραβάτε με και ας κλαίω!
Αλλά όσο υπάρχουν ΗΠΑ και καγκελαρία, δεν φοβόμαστε. Τα εθνικά μας δίκαια είναι και δικά τους. Και μη μασάτε που φαίνεται ότι ελαφρώς και στα σημεία υποστηρίζουν την Τουρκία. Πρόκειται για στημένο παιχνίδι.
Ειδικά η Μέρκελ, είναι αναφανδόν μαζί μας. Τα έχει βρει σε όλα με το Μακρόν, που ρίχνει… ξύλο καθημερινά στον Ερντογάν, αλλά τα συμφέροντα της Γερμανίας στην Τουρκία, δεν την αφήνουν να εκδηλωθεί και γι’ αυτό φορά φερετζέ.
Η πληροφορία είναι γκαραντί σας λέω. Και δεν μου την είπε ψαγμένος ταξιτζής, αλλά εντελώς εμπιστευτικά φερέλπιδας πολιτικός εκ Βρυξελλών ορμώμενος.