Το Πολυτεχνείο ζει, οι «αιώνιοι φοιτητές» πεθαίνουν και τα ξένα πανεπιστήμια ψάχνουν ζωτικό χώρο για να ξεδιπλώσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και να ανοίξουν… χωματόδρομους, στρωμένους με πληθωριστικά δίδακτρα, υποσχόμενα αριστείες και εξόδους διαφυγής, όταν όλα γίνονται μαύρα και άραχνα.
Και κάπου εκεί βρίσκεται ένας Μπέζος, για να στρώσει με πίσσα τον χωματόδρομο και να καταδείξει ότι ο άκρατος φιλελευθερισμός έχει ομαλά περάσματα και στην αντιτουριστική Θράκη.
Αντιτουριστική πλην όμως ενεργειακά κομβική και για μπίζνες ιδανική, υποδεχόμενη το αμερικανικό LNG, με τον τερματικό σταθμό εκεί και USA army παραδίπλα. Μια Σούδα στα βορειοανατολικά της χώρας, κτίζεται σιγά – σιγά για την ισόρροπη κατανομή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα, με κέντρο βάρους την πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας και με νέα ένοικο την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, που δεν ήταν εκεί χθες το απόγευμα για να υποδεχτεί την κεφαλή της πορείας του Πολυτεχνείου.
Νέα στην πόλη, μαθαίνει ακόμα και στα μπουζούκια με τον Αργυρό για αρχή, δείχνει ότι γνωρίζει καλά πού ήρθε και πώς θα πορευτεί. Και αν είπε και κάτι στο παρελθόν επιβαρυντικό για τους Έλληνες, όταν δούλευε στην αμερικανική τηλεόραση, «ψωμί και αλάτσι», που λένε και στα δικά μας ορεινά, όπου δεν θα ξαφνιαστούμε αν σύντομα τη δούμε.
Μια επιλογή με όρους μπερλουσκονικής τηλεόρασης, αν και με τραμπική έμπνευση: μπούστο, μπούτια και χείλη φουσκωμένα, τα παιδάκια τα καημένα, από τη φίλη του Καμμένου, αποσβολωμένα. Αλλά τα επιτεύγματά της θα αφήσουν άλαλα τα χείλη των ασεβών.
Ήδη επιτήρησε τις υπογραφές με τον Ζελένσκι, που θα παραλαμβάνει αμερικανικό φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας, ενώ έχει «στραβώσει» με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, που κάποτε έκανε κουμάντο το δολάριο και ήταν ιδιαίτερα φιλικό προς τον 6ο στόλο. Εκεί που στο παρελθόν σουλατσάριζαν τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα, τώρα κουμάντο κάνουν οι Κινέζοι και αυτό δεν αρέσει στις ΗΠΑ.
Η Κίμπερλι δεν «μάσησε» στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και είπε ορθά – κοφτά ότι η Αμερική θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την κινεζική κυριαρχία στο λιμάνι του Πειραιά και τη ρωσική μέσω Ιβάν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επενδύοντας σε άλλα λιμάνια. Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια και η αγάπη μου ξέμπαρκοι ναύτες…
Στην Αλεξανδρούπολη ήδη το κάνει και να δούμε τι μπορεί να πράξει σε άλλα κομβικά λιμάνια, όπως είναι της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου που παίζει μπάλα ο Grimaldi και φυσικά της Πάτρας. Αλλά ποντάρουμε στο λιμάνι της Ελευσίνας, που είναι πιο κοντά στον Πειραιά, για να αισθάνονται οι Κινέζοι την καυτή ανάσα των ΗΠΑ…
Πάντως με την Κίμπερλι δεν θα πλήξουμε, χωρίς να περιμένουμε τα σοκολατάκια της, αλλά ούτε και τα καθρεφτάκια της (προς τους ιθαγενείς). Η ίδια, σίγουρα θα λέει στο δικό της «καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι πιο όμορφη;». Προφανώς και το ερώτημα είναι ρητορικό.
Α, μας υποσχέθηκε ότι θα φέρει και τον Τραμπ να μιλήσει από τον «Ιερό Βράχο», την ώρα που εκατοντάδες επενδυτές θα παίζουν Monopoly κάτω από την Ακρόπολη! Παράλληλα έχει και την επιθυμία να συνοδέψει τον Μητσοτάκη στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.
Λίγες μέρες στην Ελλάδα και η Αμερικανίδα πρέσβειρα πρόλαβε να επισκεφτεί την κοσμοπολίτικη Ύδρα, που ούτως ή άλλως είναι μια ανάσα από την Αθήνα. Εκεί της απονεμήθηκε το μετάλλιο του Δήμου στη μνήμη των φιλελλήνων Γουίλιαμ Γουάσινγκτον και Τζορτζ Τζάρβις, οι οποίοι συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επαναστατική δράση των Υδραίων, στον αγώνα τους για την ανεξαρτησία.
Της άρεσε τόσο πολύ, που είπε ότι θα ξαναπάει. Δυστυχώς, η εμβληματική «Λαγουδέρα» έχει κλείσει και η θρυλική ταβέρνα στο Καμίνι, όπου ο Γιάννης Βογιατζής σέρβιρε κεφτέδες εν τω τηγανίω, δεν υπάρχει πια.
Μόνο στην Ιθάκη να μη θελήσει να πάει, γιατί δεν θα είναι ευχάριστη έκπληξη, να συναντήσει στον πηγαιμό τον Αλέξη Τσίπρα και ο πρώην πρωθυπουργός να την προτρέπει με αυστηρότητα: “Go back κυρία Κίμπερλι! Go…”.
Και μόνο τότε θα τα έχει δει όλα η Αμερικανίδα πρώην τηλεπερσόνα, πρώην εισαγγελέας και νυν πρέσβειρα των αμερικανικών συμφερόντων και των σπουδαίων deals επί ελληνικού (;) εδάφους.