Ξεκινάει με…πονοκέφαλο ο μήνας!

Με τον καλύτερο….τρόπο ξεκινάει ο μήνας για τη ΝΔ . Έχουν την κοινή εμφάνιση των Καραμανλή – Σαμαρά σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός βιβλίου. Το τι θα πουν είναι το ένα θέμα. Αλλά μάλλον το κυριότερο είναι πόσοι και ποιοι θα πάνε στην εκδήλωση και τι κλίμα θα επικρατεί εκεί. Ξέρουν βέβαια το πιο σημαντικό: Εάν η ΝΔ έπαιρνε 33% και πάνω, που ήταν ο στόχος της στις ευρωεκλογές, ουδείς θα ασχολείτο με το σημερινό – ίσως και να μην γινόταν καν η εκδήλωση.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς για τα θέματα που συνήθως θέτει στον δημόσιο διάλογο, όπως η κριτική που έχει ασκήσει για τα εθνικά θέματα, για τον γάμο των ομόφυλων, για την ανάγκη επιστροφής στις συντηρητικές αξίες κ.ο.κ. Και ο κ. Καραμανλής, όμως, αναμένεται να πει  για τα εθνικά και όχι μόνο. Η παρέμβαση των δύο πρώην πρωθυπουργών, άλλωστε, έρχεται μετά από ένα αποτέλεσμα που είναι ανεπιτυχές για τη ΝΔ, ενώ μόλις χθες το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Κάτι που, μαζί με τις εξελίξεις στην Ιταλία και σε μια σειρά άλλων χωρών σηματοδοτούν την ανάγκη για μια «δεξιά στροφή».

Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί γνωρίζουν καλά ότι οι παρεμβάσεις τους θα προκαλέσουν συζητήσεις, αν και ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει ούτε δεξιά, ούτε αριστερή στροφή