Πώς πήγαν οι κρητικοί υποψήφιοι- Η εντυπωσιακή επανεκλογή Κεφαλογιάννη

Αρκετοί ήταν οι κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι περισσότεροι των οποίων πήγαν πολύ καλά! Αλλά μόνο ο Μανόλης Κεφαλογιάννης ο οποίος εκλέγεται με τη ΝΔ για τρίτη φορά στο ευρωκοινοβούλιο παίρνοντας μάλιστα 160.000 σταυρούς! Και σε ένα δύσκολο ψηφοδέλτιο το οποίο είχε σταρ και ήταν άκρως ανταγωνιστικό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλά ο Βασίλης Κασσελάκης που ήταν όγδοος με 73000 σταυρούς, ενώ δεν πήγε τόσο καλά η Μαρία Καλουδιώτη από το Ηράκλειο.

Στο ΠΑΣΟΚ που σάρωσε ο Νίκος Παπανδρέου και έκανε την έκπληξη ο Σάκης Αρναούτογλου δεν εξελέγη μεν ο Σπυρόπουλος- παρά την στήριξη των προεδρικών- , αλλά και κανένας κρητικός παρά την καλή εμφάνιση που έκανε ο “ρούκι” Λευτέρης Καρχιμάκης που βγήκε έκτος με σχεδόν 60.000 σταυρούς αλλά και η Όλγα Μαρκογιαννάκη που πέρασε τους 40.000 σταυρούς.

Ο Μιχάλης Αεράκης αν και δημοφιλής δεν πρόλαβε να κάνει προεκλογική εκστρατεία αλλά πήρε 36000 σταυρούς, ενώ ο Γιάννης Κουράκης πήρε 29000 σταυρούς. Ο Νίκος Ξυλούρης και η Μαρία Δαφέρμου πήραν από 23000 και 20000 σταυρούς αντίστοιχα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και με την Λατινοπούλου ο Νίκος Καλέργης που πήρε σχεδόν 6000 σταυρούς!