Πολάκης κατά Αυγενάκη για τους… “εξαφανισμένους” πίνακες- Τι απαντά ο πρώην υπουργός

Με τον Αυγενάκη τα έχει (πάλι) ο Παύλος Πολάκης που ανάρτησε φωτογραφίες, με τις οποίες φαίνεται ο  Ηρακλειώτης βουλευτής φεύγοντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να πήρε στη μετακόμιση ακόμη και πράγματα που δεν του ανήκουν! Βγήκαν φωτογραφίες κι έγινε χαμός στα κοινωνικά δίκτυα. Σε σκληρή γλώσσα απάντησε ο πρωην υπουργός που λέει ότι πίνακες είχαν αποθηκευθεί, επέλεξε άλλους για το γραφείο του και τώρα είναι στη θέση τους!

Ο κ.Πολάκης λέει για έναν πίνακα ζωγραφικής ο οποίος βρισκόταν εκεί για μερικά χρόνια και υπάρχουν φωτογραφίες που επί Βορίδη και Ανδριανού, βρισκόταν πίσω από το γραφείο του εκάστοτε υπουργού. Τώρα όμως, κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Τσιάρα ο πίνακας λέει ο Πολάκης ότι εξαφανίστηκε!

Η ανάρτηση Πολάκη

«Κυριακο Μητσοτακη για δες αυτο!!!!!

Αυτες οι φωτογραφίες ήρθαν στον τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφή «Μέλη ΝΔ από αγροτικό χώρο» με το εξής σημείωμα: Μέχρι και τον πίνακα ζωγραφικής που βρήκε πίσω από το γραφείο του πήρε .

Την πρώτη ημέρα στο υπουργείο, την τελευταία στην παράδοση και κάτω το φορτηγάκι που φόρτωσε τα λάφυρα όπου αριστερά φαίνεται το μεγάλο δέμα που συσκεύασε τον πίνακα. Μπράβο στην Κρητική λεβεντιά του ανδρός. Την επόμενη φορά ο Μητσοτάκης να τον τοποθετήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τρέμε νομισματοκοπείο»αναφέρει αρχικά ο Πολάκης και συνεχίζει την καταγραφή.

«Όντως ο πίνακας αυτός όπως φαίνεται στις φωτογραφίες υπήρχε επί Βορίδη και Ανδριανού (φωτο 4-5) πίσω από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, υπήρχε όταν ανέλαβε ο Αυγενάκης το Υπουργείο (φωτο 1), αλλά δεν υπάρχει όταν παραδίδει στον Τσιάρα (φωτο 2).

Αυτή η φωτογραφία (φωτο 3) που φαίνεται ένα φορτηγό να παίρνει τις αποσκευές έχει και ένα μεγάλο δέμα που μοιάζει με πακεταρισμένο πίνακα!!ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και Υπουργέ Τσιάρα: Αν ισχύει αυτή η καταγγελία, μεριμν’ηστε να επιστρέψει ο πίνακας στη θέση του!!!
Είναι περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του Ελληνικού λαού!!»

Τι απάντησε ο Αυγενάκης

Ο πρώην υπουργός απάντησε πριν από λίγο Τα σημερινά δημοσιεύματα είναι αναληθή και αποδεικνύουν την εμμονική αντιπολίτευση στην οποία κάποιοι καταφεύγουν.

Κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πίνακες ζωγραφικής που παραδοσιακά κοσμούσαν το γραφείο του υπουργού είχαν απομακρυνθεί από το γραφείο και η υπηρεσία τους είχε αποθηκεύσει με ασφάλεια.
Σήμερα ήδη έχουν επιστραφεί στη θέση τους, στο υπουργικό γραφείο.
Είναι επιλογή του καθενός το πώς επιλέγει να διακοσμήσει το γραφείο κατά τη διάρκεια που θα είναι εκεί.
Αναληθή σχόλια και ανακρίβειες δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα.