Ποιος προηγείται στο ΠΑΣΟΚ;

Η εταιρεία ToThePoint για λογαριασμό της «Μακεδονίας της Κυριακής» πραγματοποίησε δημοσκόπηση η οποία έγινε πριν από την κεντρική επιτροπή του ΠαΣοΚ και αποτυπώνει την άποψη του κόσμου για όσα συμβαίνουν στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.Τα δεδομένα για τις εκλογές και η ικανοποίηση από Ανδρουλάκη

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας. Το πρώτο από αυτά είναι η άποψη των ερωτηθέντων για την αλλαγή στην προεδρία του ΠαΣοΚ. Έστω και με ισχνό προβάδισμα το 43% θα ήθελε να δει αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, ενώ το 39,9% διαφωνεί.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαφωνεί με τι γεγονός ότι τέθηκε θέμα αλλαγής αμέσως μετά τις αλλαγές. Συγκεκριμένα το 51% διαφωνεί, ενώ το 39,8% συμφωνεί.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η πλειοψηφία όσων απάντησαν έχουν θετική γνώμη για το έργο του Νίκου Ανδρουλάκη. Για την ακρίβεια το 29,7% απάντησε ότι το βλέπει θετικά, ενώ το 23% μάλλον θετικά, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι στο 18,9%. Αν αθροίσουμε τα ποσοστά θα δούμε ότι οι θετικές γνώμες φτάνουν στο 51% και οι αρνητικές στο 30,4%.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη

Όταν πραγματοποιήθηκε η δημοσκόπηση δεν είχαν ακόμα ανακοινωθεί τα ονόματα των υποψηφίων. Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν τον καταλληλότερο πρόεδρο του ΠαΣοΚ με τον Νίκος Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει το 41,7% των προτιμήσεων και να είναι στην πρώτη θέση.

Δεύτερος είναι ο Χάρης Δούκας με 22,8% και τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 20,5%. Τέταρτη επιλογή ήταν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 15%, όμως δεν εκείνος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα και δεν θα είναι υποψήφιος.

Η λεπτή ισορροπία για την κεντροαριστερά

Επιπρόσθετα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των ερωτηθέντων για τις ζυμώσεις που γίνονται στην κεντροαριστερά και το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας ανάμεσα σε ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά.

Όπως μπορείτε να δείτε οι απόψεις είναι μοιρασμένες και δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα.