Παράνομο αποστακτήριο και «μαϊμού» προϊοντα: Πως συνδέονται οι δύο υποθέσεις

Μπορεί να μην δόθηκε η έκταση που θα έπρεπε αλλά όσοι γνωρίζουν λένε ότι η πρόσφατη έρευνα στο παράνομο αποστακτήριο σε χωριό του Ηρακλείου, μόνο τυχαία που δεν ήταν.

Τυχαία δεν ήταν και η έρευνα την ίδια μέρα σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου με τα «μαϊμού» ρούχα και άλλα αντικείμενα «πολυτελείας».

Υπάρχει σύνδεση στις δύο παράλληλες έρευνες που έγιναν από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ. Φαίνεται πως υπάρχουν κοινά πρόσωπα τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση.

Και φυσικά η σοβαρότητα του θέματος δεν έχει να κάνει μόνο με τα εκατομμύρια που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ζημιώνονται οι πολυεθνικές εταιρίες. Αυτό που θα πρέπει να ανησυχεί και να ελεγχθεί είναι αυτά που παρασκευάζονταν στο αποστακτήριο και ποιοι είναι εκείνοι που τα αγόραζαν εν αγνοία τους

Υπενθυμίζεται ότι για την έφοδο που έγινε στο κατάστημα με τα ρούχα, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.

Για το παράνομο αποστακτήριο συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά