Μπορεί στη ΝΟΔΕ να μην κόβουν πίτα, αλλά στο τοπικό  ΠΑΣΟΚ φέρνουν το ιστορικό στέλεχος της παράταξης τον Πέτρο Ευθυμίου

Τι έπαθαν ξαφνικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και …αγάπησαν το ΠΑΣΟΚ; Ο Χρήστος Σπίρτζ επιμένει σε μία ρητορική για συγκλίσεις, ο Κώστας Ζαχαριάδης προσβλέπει σε τέτοιες διεργασίες και ο Γιάννης Ραγκούσης με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να ζητάνε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην «ανασύνθεση της κεντροαριστεράς», αλλά τα… αισθήματα με τους ΠΑΣΟΚΟΥ΅ δεν είναι αμοιβαία. Διαθεση για συγχώνευση, ανασυγκρότηση, συμπόρευση και άλλα τέτοια για τις δύο ισχυρές δυνάμεις στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν υπάρχουν ακόμα και είναι δύσκολο να προκύψουν και στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα ο Πέτρος Ευθυμίου, εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αποδομήσει και να απορρίψει όλη αυτή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ευθυμίου μίλησε για «απελπισμένους που ψάχνουν καρέκλες» και οι οποίοι «δεν μπορούν να καθορίσουν την μοίρα της πολιτικής ζωής του τόπου».

Απορρίπτει δε και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το περίφημο γαλλικό “Επινέ“, λέγοντας ότι «θα είναι ένα τουρλού α λα ΣΥΡΙΖΑ, που είναι όλα και τίποτα».Αυτό που χρειάζεται ο τόπος κατά τον κ. Ευθυμίου, είναι ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και μία συζήτηση με την ατζέντα ΠΑΣΟΚ.