Φιλευσπλαχνία ή ο φερετζές της Αυγής
Καλό είναι να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από το παραβάν της βοήθειας των ιδιωτών και να μην ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός είναι ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κουράζονται να συνεδριάζουν! Αλλη μια Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συνεδριάσει, αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, με αποκλειστικό αντικείμενο τα οικονομικά των κομματικών Μέσων και ειδικότερα τη λήψη αποφάσεων για την Αυγή και το Κόκκινο.

Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι του εντύπου, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή τους για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις.
Τους λόγους εξηγούν στην σχετική ανακοίνωσή τους:
«Παρά τη φιλοτεχνημένη εικόνα εργασιακής ειρήνης που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, δηλώνουμε ότι παραμένουνε ανικανοποίητοι από τη στάση του ισχυρού μετόχου, καθώς μέχρι σήμερα παραμένει αδιάλλακτος στο αίτημα για ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ. Την ίδια στιγμή, δεν μας έχει καταβάλει ακόμη τον μισθό του Ιουνίου, ενώ στον αέρα παραμένει και η ομαλή μισθολογική ροή του επόμενου διαστήματος δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους εργαζόμενους. Παράλληλα, αρνείται να μας παράσχει διασφάλιση για την καταβολή των δεδουλευμένων και των παλαιότερων οφειλών οι οποίες φθάνουν τους 10 μισθούς ανα εργαζόμενο, ενώ η δηλωμένη πρόθεση και από τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη να μην γίνουν απολύσεις παραμένει διάτρητη όσο δεν παρουσιάζεται με συγκεκριμένο σχέδιο διασφάλισης των θέσεων εργασίας, τη στιγμή που και κανένα σχέδιο βιωσιμότητας και δημοσιογραφικής λειτουργίας δεν μας έχει κατατεθεί ακόμη».