Κάλεσαν ως…επίσημο τον Παύλο!

Μάλλον ορισμένοι νοσταλγούν τη βασιλεία και επιχειρούν να αναβιώσουν εικόνες από το μακρινό και σκοτεινό παρελθόν. Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Σούλι, η περιφέρεια Ηπείρου (επικεφαλής ο Αλέκος Καχριμάνης), με την παρουσία  κυβερνητικών παραγόντων, τοποθέτησε τον Παύλο Γλύξμπουργκ, γιο του έκπτωτου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στη σειρά των επισήμων. Χωρίς προφανώς να έχει την οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα, ο Παύλος Γλύξμπουργκ αντιμετωπίστηκε από τους αρμόδιους με προνομιακό τρόπο, που όμως προσβάλει καταφανώς το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας.
«Νοσταλγοί άλλων εποχών ξεθάβουν φαντάσματα του παρελθόντος για να συσπειρώσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ανάρτησή του στα social media. «Ήταν τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο Σούλι καλεσμένος του κ. Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, απογόνου του καπετάν Λάμπρου Τζαβέλλα, του γενναίου αυτού πολεμιστή. Μόνο συγκίνηση μπορεί να νοιώσει κανείς στον ιερό αυτό τόπο που είναι συνώνυμος με την ανδρεία και την αυτοθυσία , με όραμα την ελευθερία» ανέφερε ο γόνος των Γλύξμπουργκ, δίχως βέβαια να μπορεί να δικαιολογήσει γιατί περιφερόταν ανάμεσα στους επίσημους, καθόσον δεν είναι κάτι περισσότερο από ένας ιδιώτης.

Στην ίδια εκδήλωση έκανε αλγεινή εντύπωση ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος επιχείρησε να μετατρέψει μία εθνική εορταστική εκδήλωση σε κομματική προεκλογική συγκέντρωση για να προμοτάρει τις υποψηφιότητες του Φρέντι Μπελέρη και του Πύρρου Δήμα.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα typos-i, «κατέληξε να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τους υποψηφίους της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη και Πύρρο Δήμα, δίνοντας τον λόγο στον γιο του πρώτου και στον δεύτερο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, νυν υποψήφιο της ΝΔ».
Οι αντιδράσεις για όλη αυτή την εικόνα, είναι σφοδρές στο διαδίκτυο.