Η ανάθεση στην Κατερίνα Μπατζελή και η…στήριξη του δημάρχου

Έγραψε το Patris.gr για την…κακή αρχή στην προεκλογική καμπάνια του Χάρη Δούκα και πως κάποιοι που τον στηρίζουν παίρνουν απευθείας αναθέσεις!

Τελικά η κ.Μπατζελή, ήταν εκείνη που αφορούσε η αποκάλυψη της απευθείας ανάθεσης ύψους 30.000 ευρώ  για συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αθηναίων.

Η απόφαση για την προς την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πολιτική φίλη του δημάρχου, Κατερίνα Μπατζελή, έχει ημερομηνία 26 Ιουνίου 2024, είναι δηλαδή μόλις λίγων ημερών και η αποκάλυψή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η κυρία Μπατζελή ήταν από τους πρώτους που έθεσαν ζήτημα αλλαγής ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές. Μεγάλη ενόχληση υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη και για τον Χάρη Δούκα, καθώς θεωρούν ότι χρησιμοποιεί τον δήμο της Αθήνας για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη της απευθείας ανάθεσης, η Κατερίνα Μπαζελή ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο Action 24 και επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά δήλωσε ότι επειδή δεν θέλει να εμποδίσει το «πολύ μεγάλο έργο του κ. Δούκα», δηλώνει δημοσίως ότι δεν θα υπογράψει τελικά αυτή τη σύμβαση. Η κυρία Μπατζελή κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τον κ. Δούκα και μίλησε για «εκβιασμούς» και «παπαγαλάκια» που «αναχαιτίζουν αυτή την πολιτική». Η απάντηση της Κατερίνας Μπατζελή, που δόθηκε στο Action24 και διένειμε ο δήμος Αθηναίων, αναφέρει επίσης ότι «επειδή δεν θέλω να συνδυάσω την πολιτική διεργασία που γίνεται, αυτή τη στιγμή, σε μια δημοκρατική παράταξη με αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, την οποία δίνει μάχη ο κ. Δούκας για τον δήμο, δεν θα υπογράψω τη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και μετά…, ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός».

Σημειώνεται ότι η κ. Μπατζελή είχε καταθέσει η ίδια προσφορά για το έργο που της έδωσε ο δήμος Αθηναίων, ισχυριζόμενη τώρα ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση για το έργο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε η πράξη αυτή να μην συνδεθεί με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.