Η αγωνία για το τι θα πουν οι…βαρώνοι του κόμματος

Καλώς τα παιδιά! Η κοινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή φαίνεται πως δημιουργεί πάλι μια αμηχανία στο Μαξίμου! Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα μιλήσουν σε εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι». Η εκδήλωση θα γίνει για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», που για την ιστορία έχει εκδοθεί …το 2020.

Τι θα κάνουν και τι θα πουν; Σημασία προφανώς θα έχει η ένταση της παρέμβασης, οι χαρακτηρισμοί, οι αφορισμοί και η κριτική, τόσο εναντίον του ιδεολογικού στίγματος που έχει σήμερα η ΝΔ, όσο και εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Δηλαδή για την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα, την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Σε κάθε περίπτωση να μεγάλο κομμάτι στελεχών της ΝΔ αλλά και ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος περιμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.
Προφανώς ο χρόνος που επελέγη να γίνει η εκδήλωση αυτή δεν είναι τυχαίος, όπως επίσης και το γεγονός ότι στην εκδήλωση θα μιλήσουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταγράψει την προεκλογική τους αφωνία.

Πολλοί πάντως περίμεναν ότι ο Αντώνης Σαμαράς την προεκλογική περίοδο θα έκανε δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα του φίλου του Φρέντι Μπελέρη. Το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μίλησε ούτε με αφορμή αυτό το θέμα, δείχνει ότι για κανένα λόγο δεν ήθελε να εμπλακεί με την ιστορία τον ευρωεκλογών. Προφανώς ήθελε να διαμηνύσει με τον τρόπο του την δυσαρέσκεια του, ενώ παράλληλα δεν ήθελε να βοηθήσει το κόμμα του, διαφωνώντας με την πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλα τα θέματα.
Πολλά στελέχη θεωρούν ότι οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών θα είναι γεμάτες συμβολισμούς τόσο για την φυσιογνωμία του κόμματος όσο και για τις θέσεις και τις απόψεις που έχει πάρει η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα.