Αννα Διαμαντοπουλου

Έως τώρα, πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει παρών, θέτοντας υποψηφιότητα για την προεδρία. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης και Μιλένα Αποστολάκη.

Οι πληροφορίες ήθελαν άλλες δύο γυναίκες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνουν υποψήφιες: την Νάντια Γιαννακοπούλου και την Άννα Διαμαντοπούλου. Η μεν πρώτη μπορεί να το σκέφτεται, ωστόσο η δεύτερη άνοιξε -έστω και εν μέρει- τα χαρτιά της, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η πρόεδρος του Δικτύου σημείωσε ότι καλώς γίνονται εκλογές στο κόμμα και τόνισε: “Αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα”, η οποία, όπως είπε, έχει φτάσει σε μία ασταθή ισορροπία, με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τόνισε δε ότι το αντίπαλο δέος της ΝΔ και ο επόμενος αρχηγός θα πρέπει από την πρώτη στιγμή να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού και να υπάρχει θετική ατζέντα.

Για το ενδεχόμενο δε να καταθέσει η ίδια υποψηφιότητα απάντησε: “Αυτό που θα σας πω και θα βάλω τελεία είναι ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Γι αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω”.

“Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω” κατέληξε η Άννα Διαμαντοπούλου.