Επιβεβαίωση του PATRIS.GR: Θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Κρήτη

 

Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις…επιβεβαιώθηκε το PATRIS.GR. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. Θ. Σκυλακάκη, Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  επιβεβαιώνονται τα κατ’ επανάληψη γραφόμενα από τους κ.Αγγελάκη και Φώσκολο  σχετικά με ότι σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, θα αρχίσει στην χώρα μας μια προσοδοφόρα εποχή.

«Τα κοιτάσματα αερίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Η Ελλάδα διαδραματίσει ρόλο χώρας εισαγωγής καυσίμου στην Ευρώπη. Καθώς αυξάνεται ο ρυθμός απεξάρτησης της Ε.Ε. από το ρωσικό αέριο, με σκοπό να μηδενιστούν οι εισαγωγές μέχρι το 2027, θα ενισχυθεί ο ρόλος των εισαγωγών LNG από την Αίγυπτο και το Ισραήλ», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης στο πλαίσιο του «East Mediterranean Gas Forum» που διεξάγεται στην Αθήνα. «Οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ελλάδα για φυσικό αέριο αναμένονται στο τέλος του 2025 με αρχές του 2026», επεσήμανε ο υπουργός.

Έτσι,  τον Σεπτέμβριο του 2025, θα αρχίσει η κατασκευή της πλατφόρμας εξόρυξης κοιτασμάτων του φυσικού αερίου Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης!