Ο Κωνσταντινόπουλος θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ- απαντάει σε αυστηρούς τόνους η Χαριλάου Τρικούπη

Η επικείμενη απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να ορίσει επικεφαλής της ευρωβουλευτικής ομάδας του Κινήματος τον Γιάννη Μανιάτη και όχι τον Νίκο Παπανδρέου, που πρώτευσε σε σταυρούς, προκαλεί αντιδράσεις, ενώ και η επίθεση του Παύλου Γερουλάνου με στόχο την ηγεσία δεν πέρασε στα ”ψιλά”.

Eπίσης, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του ζητά επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος έως το τέλος του 2024.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας: «Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!».
Ο βουλευτής Αρκαδίας  του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής ανοίγει και το θέμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς, ζητεί άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος και επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν στο κόμμα –«και καλώς υπάρχουν»- πρόσωπα με ηγετικές φιλοδοξίες.

Έπειτα από τα παραπάνω, σύμφωνα οι κύκλοι του κόμματος αναφέρουν σε όλους του τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων. Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες, όπως διαρρέουν χαρακτηριστικά

”Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.”

Ενώ όπως λένε: ”Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης”