Κύριε διευθυντή,
από τις χώρες με ιστορία, πολιτισμό, η Ελλάδα είναι η μόνη που συνεχώς συρρικνώνεται. Επί των ημερών μας πήγαν 500 χιλ. νέοι επιστήμονες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ξενιτιά. Είμαστε κληρονόμοι ενός απαράμιλλου πολιτισμού με υπέροχο λαό και όμως συρόμαστε από επιτροπεία σε κηδεμονία.
Εδώ θεμελιώθηκε ο ορθός λόγος από τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη που πάντρεψε την αρετή με τη σοφία.
Εμείς τους καπηλευόμαστε αλλά δεν τηρούμε τις παρακαταθήκες τους.
Από το 2009-2019 είχαμε 4 εκλογικές αναμετρήσεις και μια υπηρεσιακή δηλαδή κάθε 2 έτη αλλαγή. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ένα 6μηνο πριν (μάλιστα με αρνητικό πρόσημο λόγω παροχών) και ένα μετά λόγω προσαρμογής είμασε σε νεκρό σημείο, τον περισσότερο χρόνο είμαστε ακυβέρνητη πολιτεία. Επιπλέον το πολίτευμά μας είναι πληθωρικό και ανεξέλεγκτο που επιτρέπει στον πλειοψηφούντα να διαχειρίζεται τα κοινά με απόλυτη ιδιοτέλεια.
Η αναδρομή στη 10ετία της κρίσης και η διαχρονική πορεία της πατρίδας μάς επιβάλει να διερευνήσουμε τα παραγωγικά αίτια της κακοδαιμονίας μας.
Με το πολίτευμά μας όποιος και να κυβερνήσει σε βάρος χρόνου θα φθαρεί. Το πολίτευμα μας στερείται ουσιαστικού ελέγχου, ο έλεγος της αντιπολίτευσης καταλήγει σε συμψηφισμό ανομημάτων.
Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ο λαός συγχυσμένος αφού όλοι το ίδιο είναι, ψηφίζει όποιον του υπόσχεται περισσότερα.
Το ευκταίον είναι οι 300 βουλευτές να γίνουν 180 να θεσπιστεί ένα αιρετό όργανο (γερουσία) που θα εγκρίνει υπουργούς, προέδρους, ΔΕΚΟ ως και υποψήφιους νόμους.
- 5ετής θητεία βουλευτών – γερουσιαστών η 5ετία θα εξαντλείται αν σε 3 ψηφοφορίες ανά 15θήμερο δεν εγκρίνεται υπουργικό συμβούλιο, υπουργοί έμπειροι εξωκοινοβουλευτικοί τεχνοκράτες.
- Προαιρετική η συνηγορία στην απονομή δικαιοσύνης, μια αναβολή ο κάθε διάδικος, υπό τον όρο να καταβάλει τα έξοδα όλων των παραγόντων της δίκης. Ο μέσος όρος περαίωσης μιας δίκης στην Ε.Ε. είναι 360 ημέρες και σε μας 970.
Προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα και αλλοτριώνουμε την ελευθερία της βούλησης, υποχρεώνοντας τον διάδοχο να πληρώνει τον κηδεμόνα του.
- Απλή απολογική που προωθεί τους ικανούς, καταργώντας τα τζάκια. Τα άνω συμπληρούμενα με τα ακόλουθα θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης, εημερίας, το εφαλτήριο να καταστεί η χώρα το Ισραήλ της Μεσογείου.
Α. Πάγια μέτρα στήριξης του δημογραφικού
β. Μόνιμο συμβούλιο εθνικής ασφάλισης, σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών
Γ. κατάργηση της κερκόποτρας των προακριτικών, είναι ατελέσφορη, διχαστική. Όλοι στον φυσικό δικαστή.
δ. Μια σύνταξη όλοι διαδοχικής ασφάλισης νόμος 1602/1961.
ε. Καμιά παρέμβαση στη δικαιοσύνη προαγωγές των δικαστικών με την επετηρίδα. Με αυτά υποστηρίζονται η απρόσκοπτος συνεχής λειτουργία του κράτους η απονομή δικαιοσύνης με ευθυκρισία, η προεδρική δημοκρατία, η προώθηση των ικανών, περιορισμός του ρουσφετιού.
Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που μας συμβαίνουν, να απαιτήσουν αλλαγές, μήπως κάποιος ευπατρίδης πολιτικός τα προωθήσει συνταγματικά, σώζον εαυτόν και αλλήλους.
Υ.Γ. Μόνο τα ΜΜΕ έχετε την ισχύ πιέσεως αλλαγών. Πράξτε το.
* Ο Νίκος Ιωάννου Γουβιανάκης είναι συνταξιούχος Α.Τ.Ε