Η πανδημία του κοροναϊού καταπλάκωσε και τρομοκράτησε το ανθρώπινο γένος. Απομόνωσε τους ανθρώπους. Δεν πετούσαν τ’ αεροπλάνα. Δεν αρμένιζαν τα πλοία. Τρενάρισμα στους σιδηρόδρομους , τ’ αυτοκίνητα και κάθε μέσο συγκοινωνίας. Δεν ξέρομε από που ξεπήδησε ο ιός.
Οι συνωμοσιολόγοι μας έχουν μπερδέψει. Δεν είναι φυσιολογικός μας λένε. Προήλθε από εργαστήριο βιολογικών όπλων. Ομιλούν για ένα παγκόσμιο σχέδιο σε βάρος της ελευθερίας κι αξιοπρέπειας των ανθρώπων. Ομιλούν για παγκόσμια δικτατορική διακυβέρνηση όπου ο άνθρωπος δεν θα ‘ναι το πρόσωπο, εικόνα του Θεού, αλλά ένα άτομο, ένας αριθμός ένα τίποτα. Ομιλούν για παγκόσμιο εμβολιασμό, όλων των ανθρώπων, με εμφύτευση κάψουλας (τσιπάκι).
Πρωταγωνιστής στο κήρυγμα του εμβολιασμού είναι ο κροίσος του πλούτου στον κόσμο (δεύτερος) Μπιλ Γκέιτς. Έχει κατηγορηθεί όμως ότι με τα εμβόλιά του για διάφορες ασθένειες, έφερε παράλυση παιδιών στην Ινδία, στειρώσεις γυναικών στην Αφρική και τόσα άλλα.
Στην πατρίδα μας είχε την έμπνευση η κυβέρνηση να εμπιστευτεί τη διαχείριση της πανδημίας στους λοιμωξιολόγους. Εισηγήθηκαν έγκαιρα μέτρα κατά του ιού και πειθαρχία σ’ αυτά. Όλος ο κόσμος έδωσε και δίδει μάχες κατά της πανδημίας. Η πατρίδα μας διαπρέπει σ’ αυτές τις μάχες. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ έχουν εγκωμιαστικά σχόλια για την Ελλάδα. Η χώρα μας κατατάσσετια στις καλύτερες του κόσμου με τα λιγότερα κρούσματα και θανάτους.
Ανακοινώθηκαν μέτρα χαλάρωσης και κανονικότητας, κι άρχισαν τ’ όργανα. Συλλαλητήρια, αντιδράσεις, διαρρήξεις, πυρπολήσεις, ανησυχίες φωνές. Στις μάχες του πολέμου κατά του κοροναϊού κερδίσαμε τον παγκόσμιο θαυμασμό με την σύμπνοια και πειθαρχία μας. Τώρα θα τα γκρεμίσομε; Γιατί; Τα παθήματα των προγόνων, μας δείχουν το σωστό δρόμο, γιατί τον αποφεύγομε;
Στις μάχες των πολέμων είμαστε πάντα πρώτοι εμείς οι Έλληνες. “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. Ποτέ όμως δεν κερδίσαμε τους πολέμους. Προτού τελειώσουν, εμείς οι ήρωες σε διχόνοιες και σκοτωμούς. Ξεχνούμε πως είμαστε νικητές. Ξεχνούμε να διεκδικήσομε ό,τι μας ανήκει. Να πάρομε υπεσχημένα και να δικαιωθούν οι θυσίες μας. Γινόμαστε αδελφοκτόνοι και περίγελα του κόσμου.
Ο Μ. Αλέξανδρος το 324π.Χ. επιστρέφει στα Σούσα της Περσίας από την Ινδία όπου είχε προελάσει. Εκεί αποκάλυψε το μεγάλο του σχέδιο “να εξελληνίσει την Ανατολή”. Αυτή είναι η Ελληνική Οικουμενικότητα” με βάση τον πολιτισμό. Υπάρχει και δεύτερη “Οικουμενικότητα του Ελληνισμού με βάση τη “Χριστιανική πίστη” (Μ. Κων/νος).
Νικητές και ηττημένοι, διακήρυξε ο Μ. Αλέξανδρος θ’ αποτελέσουν ένα έθνος με βάση την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό. Γι’ αυτό το σκοπό, νυμφεύτηκε την πρώτη κόρη του Δαρείου του Γ’ κι ο φίλος του στρατηγός Ηφαιστίωνας την νεώτερη αδελφή της. Οι περισσότεροι αξιωματικοί και 10.000 στρατιώτες νυμφεύτηκαν Περσίδες. Τη Βαβυλώνα σκόπευε να κάμει πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας. Εκεί ήρθαν και του δήλωσαν αντιπροσωπεία από την Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Αφρική (Καρχηδόνα).
Για τον εξελληνισμό αυτής της αυτοκρατορίας του κόσμου, ιδρύθηκαν περισσότερες από 70 ελληνικές πόλεις όπου έτρεξαν και κατοίκησαν Έλληνες. Το 323 πέθανε ο θρυλικός αυτός Έλληνας στρατηλάτης. Οι διάδοχοί του με τις αλληλοσφαγές διέλυσαν την αυτοκρατορία και κυριάρχησαν οι Ρωμαίοι. Φανταστήκαμε ποτέ αν τα σχέδια του Μ. Αλεξάνδρου είχαν πραγματοποιηθεί ποια θα ήταν η συνέχεια του κόσμου και της Ελλάδας;
Η Επανάσταση του 1821 είναι το μεγαλύτερο γεγονός της Ευρωπαϊκής κι από τα μεγαλύτερα της παγκόσμιας Ιστορίας. Υπόδουλοι, ξυπόλητοι και περιφρονημένοι άνθρωποι επαναστάτησαν εναντίον των Τούρκων που ήταν ο φόβος κι ο τρόμος των Ευρωπαίων. Το πολεμικό σύ νθημα “Ελευθερία ή θάνατος”. Λέει ο Κολοκοτρώνης.
“Τόσο είχαν τρομάξει οι Τούρκοι ώστε μόλις άκουγαν Έλληνες έφευγαν μίλια μακριά. “Η ομόνοια του πρώτου έτους αν κρατούσε ακόμη δύο χρόνια θα φτάναμε στην Κωνσταντινούπολη”. Η διχόνοια έσβησε την Επανάσταση.
Στους βαλκανικούς πολέμους και στον Α’ Παγκόσμιο, στο πλευρό των Δυτικών Δυνάμεων οι Έλληνες με ηγέτη τον Ελευθέριο Βενιζέλο ελευθέρωσαν Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο και Μ. Ασία. Τ’ όνειρο του ελληνισμού για τη “Μεγάλη Έλλάδα άρχισαν οι τρέλες των Ελλήνων όπως συμβαίνει μετά τους πολέμους.
“Καταψηφίσετε το Βενιζέλο για να πάτε στα σπίδια σας” ήταν το σύνθημα των εκλογών. Ο Βενιζέλος έχασε. Οι αντίπαλοί του συνέχισαν τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας με θριαμβευτική προέλαση των ελληνικών στρατευμάτων μέχρι την Άγκυρα, απ’ όπου αρχίζει η κατάρρευση.
Ο αρχηγός των Τούρκων Κεμάλ Ατατούρκ σε μια διάλεξη στο Παρίσι ομολόγησε: “Εμείς δεν νικήσαμε τους Έλληνες στις μάχες. Η διχόνοια μεταξύ τους τους νίκησε και τσάκισε. Η Μικρασιατική Καταστροφή, με τα δύο εκατομμύρια, περίπου θύματα, ύστερα από θριαμευτικές πορείες και μάχες των ελληνικών στρατευμάτων, είναι μεγάλος πόνος με ποταμούς δακρύων.
Σ’ εκείνη τη μαύρη για τον Ελληνισμό εποχή έχομε και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το 1916 αρχίζει η γενοκτονία.
Μέχρι το 1923 είχαμε πάνω από 350.000 Έλληνες Πόντιους νεκρούς. Το Δεκέμβριο του 1917 έγινε γενική συνέλευση στη Σάντα των Ελλήνων Ποντίων.
Αποφάσισαν την ίδρυση αντάρτικων ομάδων με το σύνθημα: “Να ληστέψομε τους ληστές”. Σ’ αυτές τις ομάδες συμμετείχαν και γυναίκες. Το κίνημα φούντωσε κι είχε 18.000 αντάρτες. Δυστυχώς ήταν πολυδιάστατο, μοιρασμένο σ’ εκατοντάδες διαφορετικούς καπεταναίους. Ζήτησαν και δεν πήραν βοήθεια από την Ελλάδα. Η Ελλάδα στις διχόνοιες προδίδει τα παιδιά της.
Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο νικήσαμε κατά κράτος τους Ιταλούς που μας επιτέθηκαν για επεκτατικούς τους λόγους. Σε βοήθειά τους ήρθαν οι Γερμανοί που τους πολεμήσαμε κι αυτούς με τον ίδιο ηρωισμό. Αποκορύφωμα “Μάχη της Κρήτης”. Οι θυσίες των Ελλήνων βοήθησαν τη νίκη των συμμάχων.
Μετά τον πόλεμο αλληλοσφάγήκαμε με “τον Εμφύλιο 1946-49” και γίναμε ψωμοζήτες. Ξεχάσαμε να διεκδικήσομε τα υπεσχημένα: Κύπρο Β. Ήπειρο, Α. Θράκη. Πήραμε Δωδεκάνησα γιατί ήταν υπό τον έλεγχο των ηττημένων Ιταλών. Που οφείλεται αυτή η μιζέρια και κακοτυχία των Ελλήνων από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα;
Οι ειδικοί επισημαίνουν: Έχομε κακή αγωγή στην οικογένεια και στο σχολείο. Εμείς οι γονέις και δάσκαλοι δεν ζούμε αυτά που διδάσκομε. Η αγωγή χρειάζεται κανόνες. Οχι όλα τα χατήρια στα παιδιά. Τα παιδιά που δεν πειθαρχούν στο σπίτι δεν πειθαρχούν στο σχολείο, στη δουλειά. Είναι δυστυχισμένα. Όταν μεγαλώσουν απολαμβάνοντας όλες τις επιθυμίες τους έχουν πρόβλημα.
Πρέπει να μάθουν πως δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και καθήκοντα. Η αγωγή χρειάζεται κοινωνικές αξίες: Δημοκρατία, Ειρήνη, Παιδεία, Συλλογικότητα κι Αλληλεγγύη. Στόχος της εκπαίδευσης πρέπει να ‘ναι αυτές οι αξίες, γιατί αυτές διαμορφώνουν την συμπεριφορά και κοινωνικότητα των νέων. Χωρίς αυτές εμείς οι Έλληνες είμαστε ισχυρογνώμονες με άποψη για όλα τα θέματα και με το δίκιο πάντα με το μέρος μας. Για όλα φταίνε οι άλλοι. δεν ζητούμε συγγνώμη γιατί δεν κάνομε λάθη. Γι’ αυτό είμαστε ήρωες στις μάχες χωρίς να κερδίζομε τον πόλεμο.