«Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος τού Χίτλερ και τού Στάλιν»! Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε, από τις ΗΠΑ ο Ιμάμης Αμπντουλάχ Γκιουλέν πριν από λίγες μέρες.
Ένα μήνυμα αφύπνισης των ισχυρών προστατών τού διεθνούς ταραξία, ηγέτη της Τουρκίας για τα κακουργήματα που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα. Μήνυμα, όμως, και έντονης αγανάκτησης για τους ανηλεείς διωγμούς εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων στη χώρα του και εκτός αυτής, και για την ωμή καταπάτηση των διεθνών κανόνων δικαίου και αυτών της θαλάσσης. Γιατί η συμπεριφορά του είναι χειρότερη ακόμη και αυτής διεθνούς πειρατή!
Το μήνυμα αυτό, του Αμπντ. Γκιουλέν, για τον πρώην φίλον του, είναι αναμφίβολα σκληρό αφ’ εαυτού και ειλικρινώς απευχόμεθα να επαληθευθεί. Όμως, ο νεο-Οθωμανικός μεγαλοϊδεατισμός που τον έχει κυριεύσει τον οδηγεί διαρκώς σε λανθασμένες και εν πολλοίς επικίνδυνες, για τη χώρα του και τη διεθνή ειρήνη, επιλογές.
Ο Τούρκος ηγέτης φιλοδοξεί να ηγηθεί ολόκληρου του Μουσουλμανικού κόσμου, να δημιουργήσει μια νέα σύγχρονη Οθωμανική Αυτοκρατορία και να γίνει ο ίδιος Αυτοκράτορας έχοντας υπό τον έλεγχό του τρεις ηπείρους, την Ασία, Ευρώπη και Αφρική και τρεις θάλασσες την Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Αιγαίο.
Μεθυσμένος από την μεγαλομανία και το απύθμενο θράσος του, που όντως διαθέτει ο Ερντογάν, από την ανοχή που επιδεικνύουν απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς του οι ισχυροί ηγέτες σ’ Ανατολή και Δύση και εκμεταλλευόμενος την επιρροή που ασκεί σε μέρος του Μουσουλμανικού στοιχείου των φίλιων σε αυτόν χωρών στη μείζονα περιοχή του, κάνει ό,τι θέλει! Φέρεται σαν σατράπης σε δικό του φέουδο, αδιαφορεί για την ειρήνη και έχει καταστεί διεθνής κι επικίνδυνος ταραξίας!
Η Ελλάδα χώρα ειρηνική με δημοκρατική παράδοση και φιλική προς κάθε λαό, γείτονα και μη, έχει δώσει και δίνει διαρκώς, ακόμη και στην ίδια την Τουρκία, δείγματα και μαθήματα φιλίας και καλής γειτονίας. Δεν απειλεί, δεν προκαλεί ούτε διεκδικεί άνομα δικαιώματα ποτέ κι από κανέναν. Τιμά και σέβεται τους διεθνείς κανόνες δικαίου και το δίκαιο της θαλάσσης, τα δίκαια και την κυριαρχία των όμορων και μη κρατών, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των λαών.
Καιρός είναι, λοιπόν, να το καταλάβει ο ακόρεστος αυτός ανατολίτης πως και η Ελλάδα, ΟΥΤΕ απειλείται ούτε και εκχωρείται! Δεν θα επιτρέψουμε οι Έλληνες ποτέ και σε κανέναν να νοσφισθεί τα δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία μας. Ούτε θα ανεχθούμε να αμφισβητηθούν ή παραβιασθούν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και οι διεθνείς συνθήκες. Αλλά και δεν θα τον ρωτήσουμε με ποιους θα συμμαχήσουμε για να τις υπογράψουμε. Δεν εκβιαζόμαστε ΟΥΤΕ και τον ορίζουμε κουμανταδόρο ή δραγάτη στο δικό μας σπίτι. Ας το χωνέψει, λοιπόν, καλά το συντομότερο για το καλό της ίδιας της χώρας του και της διεθνούς ειρήνης!
Και κάτι ακόμη. Ωφέλιμο θα ήταν να θυμάται πως αρκετοί ηγέτες λαών έχουν αγανακτήσει μέχρι σήμερα με τις προκλήσεις του, για τα εγκλήματά του και την, απάδουσα σε πολιτισμένο και δημοκρατικό ηγέτη, σκαιά και απρόβλεπτη συμπεριφορά του! Ας του υπενθυμίσουμε μερικούς από αυτούς.
α. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μόλις πριν λίγες μέρες, τον προειδοποίησε αυστηρά «βρείτε τα με την Ελλάδα».
β. Ο Γάλλος Πρόεδρος Ε. Μακρόν καταδίκασε απερίφραστα την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ενώ σε μια κίνηση καταφανούς αλληλεγγύης και στήριξης τής Ελλάδας, έστειλε στην περιοχή μας την ναυαρχίδα του Γαλλικού Στόλου, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκώλ».
γ. Οι ηγέτες της Αιγύπτου, Ιταλίας, Ισραήλ, Κύπρου, ο Χαλ. Χαφτάρ Στρατάρχης της Λιβύης, δήλωσαν αλληλέγγυοι στα δίκαια τής Ελλάδας και τον κάλεσαν να τα σεβασθεί!
δ. Η Γερμανική Βουλή εξέδωσε πρόσφατα γνωμοδότηση – κόλαφο για την Τουρκία και χαρακτηρίζει άκυρη τη συμφωνία της με τη Λιβύη γιατί παραβιάζει το δίκαιο της θαλάσσης!
ε. Ο τέως επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούγκερ κατήγγειλε δημόσια και επώνυμα τον Τούρκο Πρόεδρο για εκβιασμό σε βάρος του και σε βάρος της Κομισιόν! Είπε συγκεκριμένα: «Ο Ερντογάν απείλησε την Επιτροπή και εμένα τον ίδιο πολλές φορές ότι θα ανοίξει τις πύλες της χώρας του… Τις απειλές του τις παίρνω σοβαρά…»!!
Αυτός είναι ο ηγέτης και, τι ειρωνεία αλήθεια, ο εκλεκτός των ισχυρών, και της Γερμανικής Ευρώπης δυστυχώς – πλην ολίγων εξαιρέσεων -, που φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας σύγχρονης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την οποίαν οραματίζεται και αγωνιά διακαώς να ανασυστήσει!
Το έχουμε τονίσει, όμως, κατ’ επανάληψη πως η Ελλάδα είναι χώρα περήφανη και οι Έλληνες λαός ειρηνικός που δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, αλλά και δεν αστειευόμαστε ούτε και χαριζόμαστε ποτέ και σε κανέναν! Αν τραβήξει λίγο ακόμη το σχοινί ο διεθνής ταραξίας Ερντογάν, αν αποτολμήσει να προσβάλει έστω και κατ’ ελάχιστον την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής Επικράτειας, με άλλα λόγια, αν κρίνουμε πως ξεπέρασε τα όρια, θα υποστεί τέτοιο πλήγμα που δε θα είναι επουλώσιμο!
Διαθέτουμε ισχυρότατες ένοπλες δυνάμεις απόλυτα προετοιμασμένες για την αποτροπή και αποπομπή παντός ιερόσυλου εισβολέα. Ετοιμοπόλεμο Στρατό, αξιόπλοο Πολεμικό Ναυτικό με χαλκέντερους σύγχρονους μπουρλοτιέρηδες και μια Πολεμική Αεροπορία σε 24ωρη ετοιμότητα και ριψοκίνδυνους πιλότους, αστέρες των αιθέρων! Διαθέτει, επιπλέον, η Ελλάδα αρκετούς σύγχρονους και ψυχωμένους αγωνιστές ισάξιους των ηρωϊκών μορφών του ’21, Παπαφλέσσα, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Ζαΐμη, Μακρυγιάννη και λοιπών, για έναν πόλεμο μέχρις εσχάτων!
Ας τολμήσουν, λοιπόν, οι Τούρκοι στρατοκράτες και ο Ερντογάν να ξεπεράσουν τις «κόκκινες» γραμμές μας και τότε θα ξαναθυμηθούν με δέος ποιοι είμαστε οι Έλληνες και ποια τα κατορθώματά μας στο πέρασμα των χρόνων, σε βάρος της Τουρκιάς!
*Ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης είναι δικηγόρος ε.τ.