Ένα μεγάλο «μπράβο» και θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Κουνάβων για το υπέροχο φεστιβάλ «ΕΛΤΥΝΑΣ ΓΗ» που μας χάρισε στις 3, 4 και 5/9/2026.

Μέσα από την αναπαράσταση της παλιάς ζωής του τόπου, μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές και μας θύμισε τις όμορφες παραδόσεις και συνήθειες των προγόνων μας.

Το παραδοσιακό μαγείρεμα, τα παλιά στενάκια με τα αρωματικά βότανα, το χάνι (παλιό πανδοχείο), το ντουκιάνι του Νικολού, το φουρνιστό παξιμάδι, η αναπαράσταση του τρύγου, το πατητήρι, το μελισσουργειό.

Μέσα από τις εκδηλώσεις, το χωριό δεν πρόβαλε μόνο τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του παρελθόντος, αλλά και τις σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες. Η οικονομία των Κουνάβων διαχρονικά στηρίζονται στο αμπέλι, το σταφύλι και το κρασί. Σήμερα το χωριό διαθέτει τρία οινοποιεία.

Σε μια όμορφα διαμορφωμένη πλατεία του χωριού συνυπήρχαν παλιά πατητήρια, δώδεκα οινοποιεία που πρόβαλαν τα κρασιά τους, ενώ σ’ ένα διπλανό χώρο γίνονταν κυλιόμενα σεμινάρια γευσιγνωσίας.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν με μεράκι, αγάπη και σεβασμό για την παράδοση.

Τέτοιες δράσεις κρατούν ζωντανή την παράδοση της ιστορίας, τον πολιτισμό και τις ρίζες του και θυμίζουν ότι η παράδοση δεν πρέπει να ξεχνιέται, αλλά να περνά από γενιά σε γενιά.

Ένα πραγματικά υπέροχο τριήμερο!

Συγχαρητήρια σε όλους!

Η Κική Φανιουδάκη είναι συνταξιούχος έμπορος υφασμάτων