– Μα εδά τελευταία μπρε Κωνσταντή, δε σου φαίνεται κι εσένα πως όλος ο κόσμος πάει απού το κακό στο χειρότερο; Δεν προλαβαίνει να τελειώσει το ένα κακό και έρχεται ντελόγο το άλλο!
– Ναι Διογένη, έχεις δίκιο. Όλα αλλάζουνε προς το χειρότερο! Πολέμους ορατούς και αόρατους, αλλαγή του κλίματος, με αποτέλεσμα πολλέςκαι καταστροφικές θεομηνίες, και ακόμη χειρότερο η αλλαγή του “κλίματος” στην οικονομία και στους ανθρώπους!
Χρεοκοπία, φτώχεια, αβεβαιότητα, αγριότητα, κακουχία. Φανερή και αληθινή η κόλαση επί της γης, στον άμαχο πληθυσμό, από το πολικό ψύχος, το σκότος, τη δίψα, την πείνα, τον ξεριζωμό, το θάνατο, τα ερειπωμένα σπίτια, τις περιουσίες κ.λπ.
Τις έγκυες γυναίκες, τα μωρά στην αγκαλιά και τα παιδιά στο χέρι και με τα χίλια βάσανα να σέρονται οι γέροι! Στον άδικο πόλεμο του 2022, πράματα απίστευτα και όμως αληθινά!
– Μα μπα να ‘ναι μπρε επειδή απομακρυνθήκαμε απού το Θεό και δεν πάμε μπλιό στην εκκλησία;
– Mάλλον όχι Διογένη, διότι κι αυτοί που πάνε στην εκκλησία κι αυτοί τιμωρούνται!
– Α! Ε, δεν είναι από κειά…
Μα δε μου λες, ίντα δα ξετελέψουνε εκειά στον πόλεμο, οι Ρώσοι με τσι Ουκρανούς και γιάντα οι Ουκρανοί δεν εμπήκανε κι αυτοί μέσα στη Ρωσία;
– Γιατί Διογένη, ευρήκανε…κλειστή την πόρτα…
– Και δε μου λές πάλι, ίντα θελε εσύ να κάνεις αν ήσουν στην Ουκρανία πρόεδρος, σαν το Τζεντελέγκο;
Σαν τον Ζελένσκι θες να πεις Διογένη.
– Να σου πω τι πιστεύω εγώ.
Η Ρωσία είναι μια μεγάλη υπερδύναμη, η Ουκρανία η καημένη δεν έχει ούτε ναυτιλία, ούτε αεροπορία, ούτε βαρύ οπλισμό. Από την ώρα που ο Πούτιν εισέβαλε σ’ αυτήν, ήτανε αποφασισμένος και ξεκάθαρος ότι θα έπαιρνε αυτό που ήθελε.
Καλό ήτανε την αρχή ο Ζελένσκι να πολεμήσει πατριωτικά για τη χώρα του. Μέχρι εδώ καλώς.
Από τη στιγμή όμως που βλέπει ότι η υπερδύναμη σαρώνει και προχωράει, ισοπεδώνει χώρες και χωριά χωρίς αντίσταση και το Κίεβο η πρωτεύουσα, είναι περικυκλωμένη, γιατί περιμένει να αδειάσει πρώτα, για να μην υπάρξουν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό και μετά να την κάμει σόπατο όπως την Μαριούπολη και από τη στιγμή που ο λαός του φεύγει, έτσι θα έπαιρνε αυτό που ήθελε.