Ευκαιρία για τον Κυριάκο να τρίξει τα δόντια…
Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα απευθύνει απόψε ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και είναι μια ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε ποια μηνύματα θα στείλει στην Τουρκία και τον Ερντογάν, μετά το χουνέρι που του έκανε. Θα επαναλάβει ότι θα θέσει βέτο για την είσοδο της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα, αν η Άγκυρα δεν πάρει πίσω το casus beili; Θα τονίσει ότι το καλώδιο Κρήτης- Κύπρου θα προχωρήσει, παρά τις απειλές των Τούρκων; Θα ζητήσει από τη Λιβύη να πάψει να στέλνει καραβιές μεταναστών στην Γαύδο; Καλές οι αναφορές περί… ρευστού γεωπολιτικού περιβάλλοντος που θα κάνει, όμως, εδώ πρέπει να τρίξει και λίγο τα δόντια στους απέναντι!
Δυστυχώς, τα…καλά παιδιά, …καλό δεν έχουν!
Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση το…πετρέλαιο!
Σε μια προσπάθεια να αποδραματοποιήσει τα όσα…ωραία (δεν) έγιναν με τον Ερντογάν, ο Κυριάκος στη συνέντευξη του στη Wall Street Journal επιστράτευσε τη γνωστή γαλλική φράση «c’ est la vie», «έτσι είναι η ζωή», εξηγώντας σε ότι αφορά τη συνεργασία με τη Chevron, ότι δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Τουρκία.
Αυτό έλειπε να τους ζητήσει και την άδεια, για το αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι γεωτρήσεις σε ελληνικά νερά.
Θυμίζουμε ωστόσο, ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε καθαρά, ότι θα…εμποδίσει τέτοιου είδους συνεργασίες!
Όλα για το πετρέλαιο!
Θα τα πούνε στη Βουλή…
Ο Κυριάκος βλέποντας από τη Νέα Υόρκη, ότι η αντιπολίτευση του…έχει βάλει φωτιά για τα εθνικά και σε μια προσπάθεια να δείξει ότι έχει το πάνω χέρι, ζήτησε από το Κακλαμάνη να ορίσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου στη Βουλή, συζήτηση για την πορεία των εθνικών θεμάτων.
Να θυμίσουμε ότι αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως διαδικασία για την Γάζα είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο ο πρωθυπουργός ζήτησε να διευρυνθεί το πλαίσιο του διαλόγου και να γίνει γενικευμένη συζήτηση για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Θα ζήσουμε…εθνικές στιγμές!
Ακόμα να καταλάβουν, τι έρχεται, αν…
Εάν η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν βρουν πολύ-πολύ σύντομα λύση για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, που βρίσκεται στο Σύνταγμα εδώ και 11-12 μέρες, τότε να είναι έτοιμοι να υποστούν και τις συνέπειες, από τυχόν αρνητική εξέλιξη στην υγεία του (κάτι που όλοι απεύχονται…)
Με τη στάση τους οι κυβερνώντες…σιγοντάρουν τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις, κι αν δεν ικανοποιήσουν το αίτημα του απεργού, τότε θα μιλάμε για μια ακόμα ιστορική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Θέμα ανθρωπιάς!!!
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν να ακολουθούν το δρόμο της αδράνειας, λέγοντας «ότι στηρίζουμε σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά εμείς δεν θα παρέμβουμε στη Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης βλέπει μία ευκαιρία να μαζέψει ψήφους, να στήσει παιχνίδι και να κάνει σόου. Είναι τραγικό ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, να ζητούν από την κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη.»
Δεν είναι θέμα παρέμβασης στην δικαιοσύνη, είναι πάνω από όλα θέμα ανθρωπιάς.
Τόσο δύσκολο, να γίνει κατανοητό!
Κουμουνδούρου θυμίζει η Χαριλάου Τρικούπη!
Στο ΠΑΣΟΚ, πάνω που να βρουν το βηματισμό τους, μετά και την καλή εμφάνιση Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, …παθαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και το ρίχνουν στα συντροφικά μαχαιρώματα. To χορό έσυρε η Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να… γίνουμε Κωνσταντοπούλου ή Καρυστιανού. Από κοντά και ο Γερουλάνος, που είπε ότι η βελόνα των δημοσκοπήσεων δεν κουνιέται.
Βγήκε ο Τσουκαλάς, προσπάθησε να τα μαζέψει και άδειασε μια χαρά τη Διαμαντοπούλου, λέγοντας: «Τιμούμε τον αγώνα και της κυρίας Καρυστιανού και των υπόλοιπων γονέων. Με τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει κοινοβουλευτικά, έχουμε έμπρακτα στηρίξει την προσπάθεια για διαφάνεια, αλήθεια και δικαιοσύνη.»
Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα κλίμα που παραπέμπει στις …καλές μέρες της Κουμουνδούρου!
Κάνει υπομονή ο Νίκος…
Για την ώρα ο Νίκος, τους απαντάει κρατώντας χαμηλά την μπάλα. Χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα και…διευθύνσεις δήλωσε χθες στο OPEN: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κοινωνία έχει αγωνίες. Και η αγωνία της κοινωνίας είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Για να υπάρξει, πρέπει να υπάρξει κόμμα που την υπηρετεί. Χρέος μου ήταν να πάω στη ΔΕΘ και να το παρουσιάσω. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένας: Να φύγει η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση, να γίνει αντιπολίτευση, να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και αυτά που είπαμε στη ΔΕΘ να τα εφαρμόσουμε.»
Το θέμα ότι δεν το καταλαβαίνουν όλοι…
Πολιτική η απόφαση οι συνεργασίες!
Ένα βήμα παραπέρα στο θέμα των συνεργασιών πήγε χθες ο Φάμελλος, απευθυνόμενος σε Νέα Αριστερά και ΠΑΣΟΚ. Τόνισε από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Και όπως είπα και προ- χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος, όχι μόνο προγραμματικά αλλά και ως πολιτική απόφαση, να κάτσει άμεσα στο τραπέζι της κοινής δράσης και της προοδευτικής διεξόδου. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ!»
Όσοι πιστοί…
Ο Τσίπρας και ο…ελέφαντας!
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. θέμα…Τσίπρα έβαλε μόνο ο Χρήστος Γιαννούλης ζητώντας από τον Αλέξη να βγει και να ξεκαθαρίσει τη στάση του.
Προχθές στην Π.Γ. για το ίδιο θέμα, το λόγο πήραν οι…υπαρχηγοί των Πολάκη, Παπά και Δούρου, κάνοντας για…ελέφαντα στο δωμάτιο δείχνοντας τον Τσίπρα.
Φαίνεται πάντως, ποιοι είναι αυτοί, που αγωνιούν για τη δική τους επόμενη μέρα…