Στις κάλπες, με…άγρια νερά!
Τα «ήρεμα νερά», έπαψαν πια να είναι ήρεμα και…έφεραν φουρτούνες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Άγκυρα, σε Αιγαίο και Μεσόγειο…απλώνει και ξεδιπλώνει τα σχέδια της για τη «Γαλάζια Πατρίδα». Οι δικοί μας, για την ώρα, είναι παγωμένοι και απλά στέλνουν μηνύματα… Κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Και το ερώτημα είναι το εξής: Θα πάμε στις κάλπες βάζοντας στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά ή θα τα αφήσουμε έξω από την πολιτική διαμάχη; Η απάντηση που δίνει το Μαξίμου είναι ότι θα παραμείνουν σε πρώτο πλάνο, με τον Μητσοτάκη να μην κινείται σε γραμμή άμυνας, αλλά θα προβάλλει όλα όσα θεωρεί ότι πέτυχε κατά την επταετή θητεία του στην Ηρώδου Αττικού, εν μέσω της ελεγχόμενης έντασης με την Τουρκία, λόγω των ήρεμων νερών…
Υπάρχει ένας ακόμα λόγος, που τα εθνικά θέματα, δεν μπορούν να μπουν κάτω από το χαλί. Ακούει στο όνομα…Αντώνης Σαμαράς, όπου πολλά θα…επενδύσει για την επιτυχία του νέου φορέα..
Δεν είναι καλή σκέψη
Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται προς το Μαξίμου είναι, αν η επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα μπορούσε να επισπεύσει το χρόνο των εκλογών; Η απάντηση που δίνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι «δεν παίζουμε» με τα εθνικά θέματα, αποκλείοντας προσφυγή στις κάλπες. Λένε ακόμα ότι τυχόν προσφυγή στις εθνικές κάλπες, δείχνει ότι έχουμε αποτύχει και «δεν είναι καλή σκέψη», συμπληρώνουν.
Αρκεί βέβαια, να μη σφίξουν τα γάλατα. Στο παρελθόν, θυμίζουμε, δεν ήταν λίγες οι φορές που επικαλεστήκαμε τα εθνικά θέματα (Κυπριακό…) για να πάμε σε εκλογές.
To “όπλο” του Κυριάκου…
Έχει και η Αθήνα τα δικά της «όπλα» για να απαντήσει στην Άγκυρα, αρκεί βέβαια να θελήσει να τα αξιοποιήσει. Κι ένα από αυτά είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., νοτίως της Κρήτης.
Θα το τολμήσει ο Κυριάκος; Δεν αποκλείεται!
Ποια μείωση τιμών;
«Την 1η Σεπτεμβρίου που θα ισχύσει η Εθνική Συμφωνία Μείωσης Τιμών, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και από την αγορά για τα σχολικά είδη», δήλωσε χθες ο Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο. Και κάπου εδώ αρχίζει το δούλεμα. Χρειάστηκε να περάσουν εφτά χρόνια για να γίνει συμφωνία μείωσης των τιμών; Χρειάστηκε να περάσουν εφτά χρόνια να σκύψουν πάνω από το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας; Χρειάστηκε να μπούμε σε προεκλογικό περίοδο, όλα για τα ψηφαλάκια, για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τον καταναλωτή-ψηφοφόρο, που στενάζει στα ταμεία των σούπερ μάρκετ;
Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με… εθνική συμφωνία κοροϊδίας και εξαπάτησης… Γιατί μην περιμένετε καμιά σοβαρή μείωση στις τιμές… Όλα γίνονται για τα μάτια της…κάλπης
Ταξίματα…
Non Paper, ονομάζοντας «μέτρα ανάκτησης ψήφου», τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έστειλαν από το Μαξίμου, προς τα δικά τους ΜΜΕ και τα στελέχη τους, που θα βγαίνουν στα «παράθυρα». Ρίχνουν το βάρος και τάζουν πολλά στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Με βάσει τις μετρήσεις, η χασούρα από εκεί είναι μεγάλη. Το θέμα όμως είναι να πείσουν. Θα τα καταφέρουν;
Όχι άλλη Χρυσή Αυγή…
Η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο χώρο σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Ο Κασιδιάρης ετοιμάζει κόμμα μέσω του αδερφού του. Δεν είναι ώρα να ζήσουμε ξανά τις αθλιότητες της «Χρυσής Αυγής». Ο Άρειος Πάγος ας βάλει από τώρα …πάγο.
Θυμωμένοι, γιατί ο Τσίπρας δεν ζήτησε την…άδεια του Μαξίμου
Στο Μαξίμου είναι σφόδρα ενοχλημένοι από τον Τσίπρα, που θα μιλήσει στη ΔΕΘ, πριν από τον Μητσοτάκη, με τους συμβουλάτορες του Κυριάκου να μιλούν για απρέπεια. Η Αμαλίας στην απάντηση της κάνει λόγο για πρωτοφανές έλλειμμα αυτοπεποίθησης αλλά και πανικό από την πλευρά του πρωθυπουργού –«και ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος». Και, αντί, προσθέτει, να το θεωρήσει πλεονέκτημα που μιλά δεύτερος, ο Κ. Μητσοτάκης έχει «τόσο μεγάλο έλλειμμα αυτοπεποίθησης που τίποτα δεν μπορεί να του δώσει πλεονέκτημα.
Την επόμενη φορά, καλά θα κάνουν οι αρχηγοί να ρωτάνε την Ηρώδου Αττικού, ποια μέρα και ώρα βολεύει για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
«Το παλιόπαιδο ο Αλέξης…»
Τη σκυτάλη των επιθέσεων κατά του Τσίπρα, πήρε, ποιος άλλος, από τον «παραθυράκια» Άδωνι. Ενοχλήθηκε κι αυτός που ο Αλέξης δεν πήρε…άδεια από το Μαξίμου, για το ποια μέρα θα μιλούσε στη ΔΕΘ. Βγήκε χθες πρωί- πρωί στο ΣΚΑΙ και είπε ότι «εμένα η πράξη του κυρίου Τσίπρα να προηγηθεί του κυρίου πρωθυπουργού δείχνει απλώς για άλλη μια φορά ότι δεν έχει νόημα κάποιος να επενδύει στο rebranding του Τσίπρα. Πάντα ένα παλιόπαιδο ήταν, ένα παλιόπαιδο παραμένει.. Η ΔΕΘ έχει μια χορογραφία, κάποιους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες τηρούνται απαρέγκλιτα εδώ και 70 χρόνια. Δεν έχει σκεφτεί κανείς να τους παραβιάσει.
Αυτή η…παραβίαση τους μάρανε. Για το κράτος δικαίου που οι παραβιάσεις χτύπησαν κόκκινο, γιατί δεν μιλάνε;
Ποιος δεν…τραβάει;
Ο σταθερός…λαγός του Μαξίμου, τα έβαλε και με τον Ανδρουλάκη, όχι πως θα τον άφηνε ήσυχο. Με εκείνο το περισπούδαστο ύφος του, δήλωσε ότι «οι ίδιοι οι Πασόκοι μετά τις ευρωεκλογές είπαν “δεν τραβάει ο αρχηγός” και έκαναν ολόκληρη εσωκομματική διαδικασία επειδή δεν τραβούσε ο αρχηγός», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Τώρα, μετά από δύο χρόνια, ξαναλένε “δεν τραβάει ο αρχηγός”. Ποιος αρχηγός; Αυτός δεν τραβούσε την περασμένη φορά που τον ξαναβγάλανε. Δηλαδή συγγνώμη, αφού δεν τραβούσε την περασμένη φορά, γιατί θα τραβήξει τώρα;»
Ο Άδωνις ξέρει καλά, ότι κάποιος άλλος…δεν τραβάει (μήπως το λένε Κυριάκο;) και επιχειρεί να θολώσει τα νερά.
Κουράγιο!
Τα κεφάλια, παραμέσα αδέλφια, το φθινόπωρο θα είναι θερμό και πολιτικά και διπλωματικά, ενώ ο χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα βαρύς και πανάκριβος λόγω των αυξημένων τιμών στην ενέργεια και του υψηλού πληθωρισμού.
Κι όλα αυτά ενώ μπροστά μας έχουμε κάλπες…
Κουράγιο!
